Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Счупване на бедрената костСчупване на бедрената кост
Счупване на ствола на бедрената кост – засяга дългата и тръбеста част на костта. Тъй като костта е изключително здрава, такова счупване може да се получи след много силна травма....
Счупване на петна костСчупване на петна кост
Симптоми при счупване на петна кост Симптоматиката при счупване на петна кост зависи от степента, деформацията на костта и вида на фрактурата....
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараВратни Пържоли с Кост в Марината на Скара
1
Месото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне. Скарата се загрява и намазнява леко....
Свински ребърца без кост с бира на фурнаСвински ребърца без кост с бира на фурна
Печете около два часа на 200 градуса, след което махнете фолиото, обърнете парчето месо и го допечете още около 30 минути без фолио. Сервирайте с пържени картофки и зелена салата....
Свински врат без кост на фурнаСвински врат без кост на фурна
Свинският врат без кост на фурна е готов....
Свински гърди без кост на фурнаСвински гърди без кост на фурна
Свинските гърди без кост на фурна са готови....
Свински врат с кост на фурнаСвински врат с кост на фурна
Свинският врат с кост на фурна е чуден!...
Вратни пържоли с кост на фурнаВратни пържоли с кост на фурна
Поднесете вратните пържоли с кост на фурна с подходяща гарнитура....
Свинска вратна пържола с кост и градинска салатаСвинска вратна пържола с кост и градинска салата
Загряваме тиган с малко олио на фъното. Измиваме вратната пържола и я подсушаваме, за да не отива вода в горещия тиган. След като олиото е загряло, поставяме пържолите с кост в тигана....
Печени свински гърди с кост и червено виноПечени свински гърди с кост и червено вино
2
Измиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа. Оставяме на страна, за да поеме ароматите. Колкото повече стои, толкова по-добре....
Телешки гърди с кост в гърнеТелешки гърди с кост в гърне
Прибавя се чесънът, картофите на едро нарязани, черен пипер на зърна и малко смлян, дафиновия лист. Морковите, целината и лукът се нарязват на едри парчета и се слагат в тигана, където е пържено месото....
Вратни пържоли без кост в зехтинВратни пържоли без кост в зехтин
Леко запечените свински вратни пържоли вкарваме във фурната на 180 градуса горен и долен реотан. Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Свински гърди без кост с картофиСвински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата. Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват. Поливат се с разтопеното краве масло....
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчетаЙодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчета
Стриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура. Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап. На сутринта се измиваме....
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифилСвински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
След като са готови, ги печете на грил тиган или на скарата. Добър апетит!...
Пуйка без костиПуйка без кости
Пече се 4 ч. на 150 градуса. Реже се като руло и се поднася с подходяща гарнитура....
Пептидни хормониПептидни хормони
Ако една клетка има рецептор за определен хормон, клетката ще реагира на този хормон. Ако няма рецептор, тогава хормонът няма ефект върху клетката....
Свински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винцеСвински бут с кост с гъбки и пиперен сос с домашно винце
Намазнявате дъното на тиган с краве масло и го загрявате до червено. Запечатвате всяка пържолка от двете страни за не повече от 2 мин на страна....
Костур на скараКостур на скара
1
Загрейте на средна степен добре намазнената скара, подреждайте отгоре рибата и изпечете костура до готовност от двете страни. Намазвайте рибата в мазнина при нужда преди да я обърнете....
Костур на тиганКостур на тиган
Изчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....
Счупване на глезенаСчупване на глезена
Ако приложената сила е по-голяма и се поддаде някоя от костите на глезена, вече е налице и счупването. В много случаи счупването на глезена е комбинирано и с навяхване....
Счупване на ключицатаСчупване на ключицата
Открито счупване – ако костите се разместят прекалено много, острият край на някоя от тях може да пробие кожата. Проявява се с рана върху засегнатата кожа и следи от парче кост....
Счупване на киткатаСчупване на китката
1
Най-често срещаните счупвания на китката са травмата на лъчевата кост на точно определено място и счупването на скафоидната кост....
Изграждане на здрави костиИзграждане на здрави кости
Ако нищо от горе изброените не ви помага или не се чувствате сигурни за здравето на костите си, посетете лекар и се консултирайте с него. Може да се наложи да приемате определени медикаменти....
Речен костур на фурнаРечен костур на фурна
2
Положете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин. Включете фурната да загрява до 200 градуса. За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно....