Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
Диетата на гладното момичеДиетата на гладното момиче
В книгата си Диетата на гладното момиче Лилиен споделя, че голямата тайна на здравословното хранене е просто да заменим пастата, всички тестени и калорични храни с по-полезни продукти....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
Ето и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно. Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
Кефалът е една от рибите, които често присъстват на нашата трапеза. Той може да е морски или речен. Речният е по-известен под името клен. За да си сготвите тази риба вкусно, трябва да се съобразявате с крехкостта й. Кефалът...
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
4
Какви са тънкостите при готвене на спанак? За да се запазят ценните минерални соли и витамини в спанака, при неговата обработка трябва да се спазват няколко правила....
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
2
Варенето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали. Разочарованието е...
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
1
Японската кухня е неповторима и привлекателна за всички, които обичат изискания необикновен вкус. Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и в домашни условия. Традиционните компоненти за суши са сьомга, листа от водорасли...
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
22
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им. За да бъдат пържолите сочни, вкусни и меки, на първо място има...
Тънкости при печене на питаТънкости при печене на пита
3
Много домакини не смеят да опекат пита, защото се притесняват, че няма да се получи достатъчно добра и предпочитат да купят готова. Но няма нищо по-вкусно от домашно изпечената пита, а за приготвянето й просто трябва да...
Тънкости при печенето на пещТънкости при печенето на пещ
1
Печенето на пещ е най-добрият начин за изпичане на хляб и пици, в пещта те придобиват уникален аромат и вкус и се изпичат много добре. За слагането на хлябовете и пиците в пещта се използва специална дървена лопата...
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
2
Зелето е зеленчук, който притежава отлични вкусови качества и силна лечебна способност. Изключително е богато на аминокиселини, минерални соли, витамини. Витамините в зелето се запазват най-добре, ако то се обработва...
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
1
Аспержите са предпочитан зеленчук от много хора. Много от ценителите го наричат „благородник на зеленчуците” поради особените грижи и внимание, които той изисква. Съществуват над 3000 вида аспержи, но на пазара можете...
Тънкости при печене на баницаТънкости при печене на баница
1
В тази статия ще ви запознаем с всички тънкости при печене на млечна баница. Да започваме!...
Тънкости при задушаване на месоТънкости при задушаване на месо
Задушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при шиене на гоблениТънкости при шиене на гоблени
За да се получат нещата има редица малки тънкости, които е добре да се знаят. Шиенето с гергеф улеснява процеса и го ускорява....
Тънкости при варене на спагетиТънкости при варене на спагети
22
Италианската кухня отдавна е навлязла и по нашите ширини – с пиците, пастата, по-рядко лазаня. Вкусните им ястия определено се харесват и у нас, но въпросът е можем ли да ги приготвим. Защото за една манджа не е важно...
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
Вкусът на тофу не е силно изразен, съвсем натурален, но пък лесно приема вкусовете на други продукти. Дали ще приготвите ястие с тофу, което ще е сладко, пикантно или печено, зависи изцяло от кулинарната фантазия. Най-важното...
Тънкости при печенето на скараТънкости при печенето на скара
Сега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор: 1....
Тънкости при варенето на житоТънкости при варенето на жито
Има и тънкости, от които ще научим как да варим житото. За да се свари по-бързо житото, е добре да се накисне във вода още от предния ден....