Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френска шоколадова торта четири четвърти
Маслото се смесва с натрошения шоколад и се разтопява до течно състояние на бавен огън. В отделна купа се смесват захарта, брашното и яйцата.
Яйчената смес се добавя към шоколадовата и всичко се разбърква. Тестото се...
Царевични питки за всеки
Пресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта.
Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто.
Покрийте с фолио купата...
Мезета за всеки поводЗамесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира.
През това време изпържете...
1
Пица за всеки вкус
Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе.
Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни....
Руло за всеки празник
Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес.
Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
Питка за всеки ден
Сипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
Меденки за всеки поводЯйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти.
Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост.
Разточва се и с помощта на формички...
13
Блини за всеки ден
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко.
Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Канелени рулца за всеки повод
Канелените рулца за всеки повод са готови!
Източник: Ivanka Kukova - Българските ястия и рецепти...
Памук погача за всеки вкус
След това изпичаме до готовност и имаме разкошна памук погача за всеки вкус....
Красива питка за всеки повод
Да ви е сладко с тази красива питка за всеки повод.
Източник: Nasko Stefanov - Кулинарна мрежа...
Вкусна питка за всеки повод
От маята, прясното мляко (леко затоплено) и захарта приготвяме закваска, към която добавяме и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
По-голяма част от брашното размесваме със солта и правим кладенче, в което чукваме...
Празнична пита за всеки повод
Печете до приятен златист цвят на коричката на тази празнична пита за всеки повод....
Гарнитура за всеки вид риба
Измийте, обелете и нарежете картофите на големи кубчета. Сложете ги в подсолена вода и ги сварете до готовност. Извадете и ги сложете в голяма купа.
Нарежете целината и лука на малки парчета. Сложете ги при картофите....
Парти хапки за всеки повод
Франзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра.
За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено...
Детска супа за всеки повод
Оризът се почиства, измива и се оставя накиснат във вода поне за 2-3 часа.
В дълбок съд се слагат да се варят двата вида месо, като периодично се отпенват. След като станат готови, се изваждат от тенджерата и се оставят...
Празнична погача за всеки повод
Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме...
Картофена салата за всеки повод
Насладете се на тази картофена салата за всеки повод.
Добър апетит!...
Празнична Капама за всеки вкус
Сипете капамата в достатъчно голяма тава и разпределете така порциите, че във да има по малко от всеки компонент.
Празничната Капама за всеки вкус е готова....