Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Осолявам на вкус - ползвам едра сол около лъжица, просто сиренето се соли от всички страни. И тъй като е около 700 г не стои дълго. Сухо осоляване - сиренето от всички страни се маже добре със сол....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Разбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките. С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре....
Ужасът да си съпруга на Иван IV ГрозниУжасът да си съпруга на Иван IV Грозни
1
Към тази внушителна цифра съпруги трябва да прибавим и безброй любовници....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин. Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Каква съпруга си според зодиятаКаква съпруга си според зодията
Каква съпруга сте според зодията си?...
Фики показа бременната си съпругаФики показа бременната си съпруга
Прясно жененият певец показа красивата си съпруга и коремчето ѝ навръх Нова година. Гюлджан трябва да роди в началото на март. Медиците са категорични – жената на Фикрет ще го дари с момче....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Пица в тава, но това не е пицата на баба ВиПица в тава, но това не е пицата на баба Ви
Ако не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната. След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Отглежданата във ферми сьомга се храни със специални смески (не знам колко са полезни), за да може месото й да става червено. И така. Почистваме рибата (ако не е почистена)....