Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Овче с макарони за сватби и погребенияОвче с макарони за сватби и погребения
По желание овкуснявате овчето с макарони за сватби и погребения със ситно нарязан пресен магданоз. Източник: Влади Конов от Българските ястия и рецепти...
Екзотичните сватбени традиции по светаЕкзотичните сватбени традиции по света
Сватбата се организира от родителите, като включва ушиването на шарени сватбени костюми и сватбен флаг. Китай В Китай традиционният сватбен цвят е червеното, което символизира късмета, щастието и изобилието....
Най-скъпите сватбени торти в светаНай-скъпите сватбени торти в света
1
Това е най-скъпата сватбена торта в света, а цената и е 52.7 милиона долара! Състои се от 8 етажа и е показана на националното гей сватбено изложение....
Най-странните сватбени ритуали по светаНай-странните сватбени ритуали по света
Встъпването в брак е важно събитие за всеки човек на Земята, но в някои кътчета по света ритуалите и самата церемония са изключително странни. Ето и няколко примера....
Шафранови кифлички на Света ЛучияШафранови кифлички на Света Лучия
В част от топлото мляко се разтваря маята, добавя се захарта, солта и всичко се разбърква. Оставя се за 5 минути. Останалото мляко се смесва с шафрана, разтопеното масло и изварата. В пресятото брашно се излива сместа...
Най-вкусните палачинки на светаНай-вкусните палачинки на света
Сервирайте най-вкусните палачинки на света със сладко, течен шоколад или пък със сирене....
Най-мързеливата лютеница на светаНай-мързеливата лютеница на света
Пригответе голяма и дълбока тава с капак, която да може да влиза във фурната. Ако не разполагате с толкова голяма намалете количеството на съставките, или печете на два пъти. Зеленчуците се измиват и подготвят. На чушките...
Най-лесният кекс на светаНай-лесният кекс на света
1
Сушените или захаросани плодове могат да са кайсии, вишни, ананаси, стафиди, ягоди или от всичко по малко. Пригответе си ореховите ядки и ако трябва, нарежете на дребно сушените плодове. Включете фурната да загрява....
Най-добрите бургери на светаНай-добрите бургери на света
Вече сме готови да се насладим на най-добрите бургери на света с домашно направен барбекю сос. Домашният барбекю сос правим по следния начин. Загряваме олиото в малко тиганче....
Най-пухкавите японски кифлички в светаНай-пухкавите японски кифлички в света
1
Оставете най-пухкавите японски кифлички в света да изстинат, преди да ги извадите от формата. Приятен апетит!...
Лимецова къпана питка за Света ВарвараЛимецова къпана питка за Света Варвара
Лимецовата къпана питка за Света Варвара е готова....
Пастички Свети ВалентинПастички Свети Валентин
С формичка за сладки изрежете от блатовете сърчица. Сложете водата и захарта на котлона и щом захарта се е разтворила, добавете есенцията и махнете от огъня. Съвсем леко сиропирайте сърчицата. Разбийте маскарпонето...
Торта Свети НиколаТорта Свети Никола
Хубаво се разбиват белтъците с щипка сол на пяна и постепенно се добавя пудрата захар при непрекъснато разбиване. Прехвърля се сместа в намаслена форма за торта и се суши на 150 градуса за около 40 минути. След това изключете...
Руска светла медовинаРуска светла медовина
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло. След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. След това...
Най-вкусните и пухкави кифлички на светаНай-вкусните и пухкави кифлички на света
Разбъркваме всичките продукти заедно и месим меко тесто. Оставяме на страни за 1 час. След като е готово, разделяме на 20 топки. Оформяме по желание и пълним с пълнежа. Оформянето на тези кифлички може да видите стъпка...
Торта за Свети ВалентинТорта за Свети Валентин
Яйцата се разбиват около 5 мин. Към тях се прибавя захарта и се разбива до хомогенна смес. Постепенно се прибавя брашното и накрая и олиото. Половината смес се разбива с какаото. В намазнена тавичка, поръсена с брашно...
Бутерзакуски за Свети ВалентинБутерзакуски за Свети Валентин
Бутерзакуските за Свети Валентин са готови....
Мъфинчета за Свети ВалентинМъфинчета за Свети Валентин
Изпечете мъфините за Свети Валентин на 180°C в загрята фурна за около 20 мин. Извадете и охладете върху решетка....
Бисквити за Свети ВалентинБисквити за Свети Валентин
В купа се смесват яйцата, медът и кокосовото масло. Разбъркват се до получаването на хомогенна смес. След това се прибавя канелата и содата. Разбърква се. Брашното се пресява и се прибавя постепенно към сместа. Замесва...
Сладкиш за Свети ВалентинСладкиш за Свети Валентин
Започваме с изварената смес. В купа поставяме изварата, яйцето, двата вида захар. Всичко това с помощта на пасатор пасираме. В готовата смес прибавяме и маковото семе. Разбъркваме добре всички съставки. В друга...
Десертчета за Свети ВалентинДесертчета за Свети Валентин
Бисквитите и лешниците се натрошават и се смесват с меда, като се оставят една две бисквити за накрая. Сместа се разпределя по малко в хартиени формички за мъфини, колкото да покрие добре дъното. Поръсва се с по малко...
Крекери за Свети ВалентинКрекери за Свети Валентин
В купа смесваме брашното, бакпулвера, черния пипер, солта и розмарина. Разбъркваме добре, за да се смесят съставките. Прибавяме настърган кашкавал, студеното масло, нарязано на малки парчета, сметаната и водата. От...
Мъфини за Свети ВалентинМъфини за Свети Валентин
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Добавяме олиото и лимонадата. В дълбока купа пресяваме брашното със ванилията и бакпулвера. Настъргваме шоколада. Към течната смес прибавяме по малко пресятото брашно и разбъркваме...
Бисквитки за Свети ВалентинБисквитки за Свети Валентин
Маслото трябва да бъде със стайна температура. То се разбива заедно със захарта с миксер. Трябва да стане пухкав крем. Прибавят се жълтъкът и прясното мляко. Разбива се хубаво. След това постепенно се прибавя и брашното...
Меденки за Свети ВалентинМеденки за Свети Валентин
Брашното се пресява. В дълбок съд се смесват медът, захарта, олиото и канелата. Всичко се разбърква хубаво. Добавят се яйцата и содата. Отново се разбърква хубаво. След това започва да се прибавя постепенно и брашното....