Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При счупване на костите - кисел трънПри счупване на костите - кисел трън
Външно с отварата се напояват марли и се правят компреси за бързо зарастване на счупените кости. Рецептата е от книгата на Рим Билалович Ахмедов - "Растения — твои друзья и недруги", 2006...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Смес със стафиди за регенериране на коститеСмес със стафиди за регенериране на костите
Помага за болки в ставите при различни заболявания, регенерира костите....
При менопауза - самобайка за укрепване на коститеПри менопауза - самобайка за укрепване на костите
Препоръчва се за укрепване на костите при менопауза. Рецептата е от книгата на Рим Билалович Ахмедов - "Растения — твои друзья и недруги", 2006...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Да забавим стареенето на коститеДа забавим стареенето на костите
Тогава, човек инстинктивно започва да натоварва повече другото и проблемът се предава и на другата става. Болките в ставите и костите се появяват и поради други причини освен стареенето....
Днес трябва да почерпят всички с името ОрлинДнес трябва да почерпят всички с името Орлин
Днес имен ден празнува едно от най-силните имена. Това е Орлин. Името идва от орел и е символ за дълголетие, прозорливост, сила и мощ. На днешния ден църквата почита паметта и на св. ап. Акила. Свети апостол Акила е...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
От днес започва Светлата седмицаОт днес започва Светлата седмица
От първия ден след Великден, който винаги е понеделник, започва Светлата седмица, в който се отдава почит на Христовите апостоли и Дева Мария....
Почитаме Свети Доротей! Вижте кой трябва да почерпи днесПочитаме Свети Доротей! Вижте кой трябва да почерпи днес
На 5 юни Българската православна църква отдава почит на Свети Доротей, който е бил начело на православната църква цели 50 години. Името му идва от гръцки и означава божи дар. На този ден черпят някои от най-хубавите...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Кои продукти за грижата на кожата не трябва да се смесват?Кои продукти за грижата на кожата не трябва да се смесват?
Вашата рутина за грижа за кожата трябва да включва продукти, които се допълват взаимно, за да избегнете прекомерното изсушаване на кожата или раздразненията и зачервяванията....
Плодовете заздравяват коститеПлодовете заздравяват костите
Повече портокали, лимони, мандарини, грейпфрут и киви трябва да похапват тези от вас, които искат да запазят младостта си за по-дълго време....
Тиквата заздравява коститеТиквата заздравява костите
- Тиквите съдържат цинк, който е от съществено значение за имунната система, подобрява плътността на костите. Ето защо този плод се препоръчва горещо на хората, изложени на риск от остеопороза....