Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
Перфектната свинска вратна пържола с кост и градинска салата за вечеря или следобедна закуска в неделя.
Бързо и вкусно!
Бон апетит!...
Печени свински гърди с кост и червено виноИзмиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.
Оставяме на страна, за да поеме ароматите.
Колкото повече стои, толкова по-добре....
2
Вратни пържоли без кост в зехтин
Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Телешки гърди с кост в гърне
Телешките гърди се нарязват на порции, подправят се с черен пипер и сол, оставят се за около 15-20 минути. След това се запържват в загрято олио за кратко. Месото се прехвърля в глинено гърне.
Прибавя се чесънът, картофите...
Свински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата.
Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват.
Поливат се с разтопеното краве масло....
Йодова тинктура и аспирин при мъртва кост и подути кокалчета
Стриваме аспирина на прах и добавяме 10 мл йодова тинктура.
Получава се мазило, което с помощта на тампон, намазваме болното място вечер преди лягане и си обуваме чорап.
На сутринта се измиваме. Повтаряме процедурата...
Свински ребърца без кост с бира на фурна
В купа налейте бирата, зехтина и лимоновия сок. Добавете черен и червен пипер, куркума и сол.
Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.
Натопете...
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараСвинското месо, което вече се е отпуснало, се начуква леко с чук върху дървена дъска. В купичка се слагат всички подправки за маринатата и се разбъркват енергично, за да се смесят.
След това с тях се маже всяка пържола...
1
Свински котлетни пържоли без кост с марината от джинджифил
Пържолите се начукват добре, за да поемат хубаво от маринатата. Аз ги наразях на половинки, за да се изпекат по-лесно.
Смесвате соев сос и зехтин (аз го направих на око), добавяте рендосаните чесън и джинджифил, също и...
Пухкавите японски палачинкиЯпонските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
3
Най-пухкавите Сиренки
Преди да започнем да приготвяме сиренките си включваме фурната на 200 градуса. В голяма купа поставяме двата вида млека и слагаме содата.
Разбъркваме добре и оставяме на страна да може да се развие. След като е готова,...
Най-пухкавите хлебчетаВ една голяма купа се смесват маята, водата и захарта и се оставят за 10 минутки да се активира маята. Прибавя се мазнината и 3 1/2 чаени чаши брашно. Бърка се с дървена лъжица.
Белтъците се прибавят и се бърка съвсем...
2
Най-пухкавите кифлички
Затоплете леко прясното мляко, прибавете към него маята, 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица брашно разбъркайте и оставете сместа за 15 минути да шупне.
Пресейте останалото брашно в купа, прибавете към него щипката...
Най-пухкавите мекициПоднесете най-пухкавите мекици поръсени с пудра захар, с домашно сладко, мед, шоколад или с плочка сирене, според вкуса на всеки.
Добър апетит!...
2
Пухкавите бабини курабийкиПресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете 100 г захар. Прибавете содата към киселото мляко и изсипете сместа към брашното.
Добавете и маста, която е на стайна температура. Замесете меко тесто.
Ако тестото лепне,...
2
Стресираните мъже предпочитат пухкави жени
Проучване направено във Великобритания доказва, че господата предпочитат пухкави жени, когато са стресирани или притеснени от нещо....
Пухкавите мекички на бабаПолучават се най-пухкавите мекички, точно като на баба!
Пухкавите мекички на баба може да се хапват с пудра захар, сладко, шоколад или сиренце.
Да ви е сладко ! :)...
17
Пухкавите тиганички на бабаНаправете айрян със съотношение 50:50 кисело мляко и вода.
Сипете айряна в купа и добавете содата, бъркайте докато шупне. Прибавете захарта и солта (не превишавайте дозата им), разбъркайте за да се смесят добре.
Пресейте...
6
Пухкавите милинки на Рени
След изваждане се напръскват с малко вода и се покриват с кърпа, за да си останат все така пухкави и неустоими.
Източник: Рени Дочева от Кулинарната мрежа
Пухкавите милинки на Рени са много вкусни....