Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим органайзер за бижута?Как да си направим органайзер за бижута?
Как да си направим органайзер за бижута?...
Мънистата са първите дамски бижутаМънистата са първите дамски бижута
1
През 16 век мънистото официално е прието като бижу за жените в Европа. Два века по-късно украшението се е носело не само по празници. Всяка начетена дама е разполагала с отделна огърлица за всяка рокля....
Какви бижута да изберете за сватбата сиКакви бижута да изберете за сватбата си
Какво бижу да изберете, ако роклята е чисто бяла? Известно е, че на бялото му отива всичко. Така че, при избор на бижу за сватбената бяла рокля, съобразете се най-вече с цвета на вашата кожа....
Да си направим хумусДа си направим хумус
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Сини мъниста против урокиСини мъниста против уроки
5
След зашиването на мънистата върху плата по гореописания начин в средата на триъгълника се пришиват, долепени едно до друго, още три сини мъниста....
Царевицата и жълтите мънистаЦаревицата и жълтите мъниста
А жълтите зрънца, подобни на мъниста, достигат до 1000. • Средният мексиканец консумира 90 кг царевица годишно. Около 40 килограма изяжда американецът, а индиецът – 15....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Да си направим домашен корнфлейксДа си направим домашен корнфлейкс
Похапването на зърнени закуски е много здравословно, а и се отразява добре на фигурата. Понякога обаче, несигурността в състава на тази вкусна храна ни кара да се замислим дали всъщност е толкова полезна. Има начин да...
Да си направим домашен кетчупДа си направим домашен кетчуп
Децата, а и възрастните не могат да устоят да добавят в ястията и върху сандвичите си вкусен кетчуп. А ако го приготвите вкъщи, той ще бъде без консерванти и други вещества, които се добавят при промишленото му производство...
Да си направим домашен зехтинДа си направим домашен зехтин
Производството на зехтина започва още с маслините. Те се брулят или се събират със специални машини, но не и на ръка. Така, те са все още горчиви и неприятни за консумация. Транспортират се в платнени чували. Най-големите...