Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
3
Да си направим кичури в домашни условия
Извадените кичури се сресват.
Подгответе сместа за кичурите и я нанесете върху извадените от шапката кичури. Времето, в което ще я оставите да действа, зависи от това колко светли искате да станат те....
Да си направим сами маникюр с фолио!
Един от фаворитите за този моден сезон определено е маникюрът с фолио, който може да си направите сами вкъщи. Техниката за този маникюр е много лесна, стига да спазвате правилно указанията....
Скумрия във фолио с босилек
Всяка риба се поръсва с три листенца босилек и се увива в алуминиево фолио. Рибите се нареждат в тава. Наливат се няколко лъжици вода и се запича в умерена фурна до готовност....
Сьомга във фолио с картофи
Покриваме самата сьомга с второто парче фолио и ги запечатваме едно към друго.
След това поставяме фолиото в тавичка за печене.
Пече се 20-30 мин....
Риба във фолио с картофена гарнитураЗавийте ципурите с фолио, но не плътно. Сложете да се изпекат за около 20 минути в предварително загряна фурна на умерена температура....
1
Риба във фолио с картофена гарнитураЗавийте ципурите с фолио, но не плътно. Сложете да се изпекат за около 20 минути в предварително загряна фурна на умерена температура....
1
Лаврак във фолио с розмарин и магданоз
Ако вашите не са, трябва да ги почистите добре. Измивам ги добре със студена вода. Не махаме главите и опашките. Режем два листа фолио.
Фолиото трябва да е достатъчно голямо, за да можем да увием рибата....
Пангасиус във фолио с чесън и масло
Завийте хубаво и пъхнете във фурната да се пече на 180 градуса за около 35-40 минути.
Сервирайте готовата печена риба с резенчета лимон. Добър апетит с Пангасиус във фолио с чесън и масло!...
Задушени картофки във фолио с пушено месо
Завийте плътно фолиото и наредете в тава всички готови порции, сложете в фурната за около 40 минути, ако харесвате да бъдат с хрупкави краища, развийте фолиото и върнете за доопичане....
Свински вратни пържоли под фолио с бира
Сваляме фолиото и се запича още 20 минути за апетитен загар. Сервира се с чаша вино, бира и сварени картофи или салата. Да ви е сладко!...
Скумрия във фолио с чесън на фурна
След като са се овкусили достатъчно време, всяка скумрия се слага върху достатъчно голям лист алуминиево фолио, полива се със супена лъжица зехтин или олио и фолиото се сгъва на пакетче и се прехвърлят в тавичка....
Лаврак във фолио на скараЗавивате плътно в намазано с мазнина фолио и печете рибата на умерено загрята скара.
По желание може да сервирате със задушените зеленчуци.
Лавракът във фолио на скара е готов....
1
Ципура във фолио на скара
За целта слагам и трето фолио и пека първо от цялата част на фолиото.
Лъскавата страна на фолиото да е винаги отвън, за да не се залепи по рибата. Слагам ги върху добре загрят грил тиган или на скара....