Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Симптоми при високо кръвно и висок холестеролСимптоми при високо кръвно и висок холестерол
1
Въпреки, че няма някакви симптоми и по никакъв начин не пречи на зрението, това заболяване може да покаже наличието на висок холестерол и високи нива на триглицериди в кръвта....
Дървените подметки са новият летен хитДървените подметки са новият летен хит
Дървените подметки имат уникалната способност, дори и моделите с високи токове, да поддържат стойката на дамите стабилна, в резултат на което няма как да се уморите бързо....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Замесва се тесто, към което постепенно се добавя мекото масло (разделено предварително на 4 равни части). Меси се до пълното усвояване на маслото и до получаване на гладко и еластично тесто....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Кога да носим обувки с ортопедични подметкиКога да носим обувки с ортопедични подметки
1
Обувките на висок ток, или дори тези с малко заострените токчета, може да изглеждат елегантно и женствено, но те са най-лошият възможен вид обувка за петите....
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Кифлички с шоколад или мармаладКифлички с шоколад или мармалад
Не се слага и кората от лимон и портокал, а пълнежът може да е от сирене и яйца или кашкавал. Кифличките с шоколад или мармалад са страхотни, опитайте ги....
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Щирник или габровската зелена баницаЩирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край. В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....
Гевречета със сусам или макГевречета със сусам или мак
Нарязваме ги на равни части - около 10 броя; 5. Оформяме парчетата тесто на топчета и разделяме на два. Оформяме фитилчета. 6. Сплитаме ги заедно. Завиваме на геврек. 7. Гевречетата се нареждат в тава....
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Мариновани люти чушки (или капия)Мариновани люти чушки (или капия)
Правим марината от оцета, захарта, солта, натриевия бензоат, черния пипер, дафиновия лист и целината. Чушките се пукат и веднага се слагат във вече готовата марината, захлупвам ги. След това нареждаме чушките в буркани...
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Пай с лимец или ечемикПай с лимец или ечемик
Лимецът (житото или ечемикът) се вари в прясното мляко около 40 мин. Изцежда се, но се запазва млякото, където е вряло. Маслото се разбърква със сиренето, яйцата, млякото, останало от лимеца. Добавя се лимецът....
Телешки ядки или касапска тортаТелешки ядки или касапска торта
Тук не мога да се въздържа и да не напиша един мъничък разказ по темата. Веднъж се похвалих пред сина си, че съм открила страхотен магазин на ферма със собствен месодобив. И той ми рече: Питай ги имат ли телешки ядки, да...
Кнедли с шунка или колбасКнедли с шунка или колбас
Можем да ги хапваме така или да ги поднесем като гарнитура към печено месо, птици, риба....
Аспержи със сирене или майонезаАспержи със сирене или майонеза
Заливат се с препържено масло и отгоре се поръсват с настъргано сирене или майонеза. Поднасят се топли. Бон Aпети!...