Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Счупване на петна кост
По отношение механизма на счупване на петна кост, счупването може да се разгранични по следния начин:
При вертикална компресия и срязваща сила върху субталарната става, при което се причинява вертикално счупване на петна...
При счупване на костите - кисел трън
Приема се вътрешно по 2 супени лъжици в половин чаша прясно мляко, 3-4 пъти на ден.
Външно с отварата се напояват марли и се правят компреси за бързо зарастване на счупените кости....
Счупване на глезена
Лечение на счупване на глезен
Начинът по който се лекува счупването на глезена се определя от вида и тежестта на счупването....
Счупване на ключицата
Причини за счупване на ключицата
Нанасянето на травма е най-честата причина за счупване на ключицата. Тя може да се получи при падане, силен директен удар върху рамото, както и при катастрофа....
Счупване на киткатаНай-често срещаните счупвания на китката са травмата на лъчевата кост на точно определено място и счупването на скафоидната кост....
1
Вратни Пържоли с Кост в Марината на СкараМесото се прибира в голям съд с похлупак и се слага на студено за 3 часа. После се изважда и се оставя на стайна температура, докато се отпусне.
Скарата се загрява и намазнява леко....
1
Свински ребърца без кост с бира на фурна
Печете около два часа на 200 градуса, след което махнете фолиото, обърнете парчето месо и го допечете още около 30 минути без фолио.
Сервирайте с пържени картофки и зелена салата....
Зарастване на счупена костЗа по големи костни счупвания са нужни два или повече месеца.
Окончателното укрепване идва с постепенното раздвижване на калуса....
3
Свински пържоли без кост
Сервират се свинските пържоли на скара с препечен хляб, който се препича на скарата веднага след пържолите, като се слагат на мястото на пържолите, за да попият от мазнината....
Майсторски свински гърди с кост
Гъбите са ясни, нарязани и задушени в масло, накрая посолени и поръсени с магданоз, картофите соте също, сварени картофи, запечатах на тиган, добавих чесън, копър, оцет, сол на вкус!...
Печена говежда пържола с кост
Оставете месото на стайна температура за около 60 минути.
Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище....
Телешки гърди с кост в гърне
Прибавя се чесънът, картофите на едро нарязани, черен пипер на зърна и малко смлян, дафиновия лист.
Морковите, целината и лукът се нарязват на едри парчета и се слагат в тигана, където е пържено месото....
Вратни пържоли без кост в зехтин
Слагаме зехтина с розмарина да загрее на котлона.
След 5 минути слагаме пържолите.
След първото обръщане слагаме пикантината от едната страна, след второто обръщане - и чилито....
Свински гърди без кост с картофи
Слага се фолиото и се печат 2 часа на 180°C.
Вашето вкусно свинско печено е готово....
Натурални средства, ускоряващи зарастването на счупена кост
Ако някога сте си чупили кост, ясно ще си спомняте мъчителната болка, която идва с фрактурата. Най-доброто, което трябва да направите в този случай, е да посетите лекаря си за качествена шина и обезболяващи.
Има обаче...
Легенда за късметлийската кост на рибата минокоп
Надали има човек, който да не желае да попадне на Златната рибка, която да му изпълни три желания. Може дори и да не е точно Златната рибка, а някоя друга вълшебна риба. Важното е да изпълнява желания.
Когато сме били...
Крехки свински гърди без кост със зеленчуци
Нарязваме лука на полумесеци, а морковите - на резенчета, на средно големи парчета.
Нарязваме свинските гърди, ако не сме ги взели нарязани на парчета, овкусяваме ги със подправките....
Как да си направим рибена кост
Прическата рибена кост на пръв поглед изглежда много сложна. Но това съвсем не е така, няколко тренировки пред огледалото и ще можете с лекота да заплитате косата си.
Рибената кост е прическа, която е подходяща за всякакви...
Помощ при задавяне с рибена кост
Всички знаем колко е полезна рибата и колко е важно да я консумираме поне веднъж седмично. Някои видове риби обаче са доста костеливи, а поглъщането на костица от тях може да се превърне в истински кошмар.
Важно е...
Сочни гърди с кост между сарми в гювеч
Завивам сармичките и ги нареждам на един ред в глинен гювеч. Броят на сармите зависи от големината на вашия съд, моят събира 10 големички на един ред....
Свинска вратна пържола с кост и градинска салата
След 20 секунди обръщаме пържолата, поставяме капак на тигана и намаляване силата на котлона на половина.
След 5 минути обръщаме и махаме капака. Посоляваме и добавяме масло....