Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да се лекуваме с карамфил
Какво лекува карамфилът
Зъбобол и възпалени венци
Маслото от карамфил е добре познато средство при зъбобол и кървящи венци. Той играе роля и на локален анестетик....
Шаран в кораОставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
2
Рибник в кора
В средата сложете рибата, загънете на 4, намажете плика с масло и сложете рибника да се пече....
Шаран в кораОставяме малко да престои и от него приготвяме една кора. Намазняваме я и върху нея поставяме намазнения също шаран.
Кората се сгъва като и се придава форма на риба. Правят се уста, опашка, перки....
2
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Вече се продават банани с ядлива кора
Японска фирма пусна на пазара банани, чиято кора може да се яде, тъй като е по-мека от тази на обикновените екзотични плодове. Бананите се наричат Монге, а патентът им е собственост на фирмата D&T Farm.
Преведено от...
Отвара от дъбова кора
Оставете да заври добре, след това махнете от огъня, захлупете с капак и оставете полезната отвара да престои за 20 минути.
След това прецедете отварата в чиста чаша....
Кекс с лимонова кораПече се в умерено загряна фурна, на около 180 градуса до готовност. Оставете кекса за 10 минути във формата, обърнете го върху поднос и поръсете по желание с пудра захар....
4
Агнешко бутче в кора
Слага се да се пече в загрята фурна на 180°С, като по време на печенето се залива с виното и се обръща.
През това време наденицата се обелва и вътрешността й се намачква....