Направете си натурални ароматизатори с есенно уханиеНаправете си натурални ароматизатори с есенно уханиеАромат на карамфил и портокал Може да си направите и ароматизатор на торбички, като за целта ще са ви нужни филтри за кафе, сода, кората на настърган портокал и зрънца карамфил....
С какво да заменим химическите ароматизатори за въздухС какво да заменим химическите ароматизатори за въздухНай-вероятно във всеки дом има поне по един ароматизор, купен от магазина....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Домашен ръчно направен хлябДомашен ръчно направен хлябВ купа слагам маята, после захарта, разбърквам. Наливам топлата вода и отново разбърквам. Добавям олиото, оцета, разбърквам. Солта добавям към брашното. Добавям по малко брашно към течните съставки и разбърквам хубаво...
Домашно направен прах Гарам масалаДомашно направен прах Гарам масала
10 Януари
2
Rosi Trifonova
Запичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко. Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче. Тази комбинация дава средно лют вкус. Използва се в много зеленчукови...
Да си направим хумусДа си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Admin
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Как да направим мариновани яйцаКак да направим мариновани яйцаМакар и да звучи странно и необичайно, не само месата и зеленчуците подлежат на мариноване. В чуждестранната кухня маринованите яйца са също често срещан специалитет. В зависимост от това с какво са мариновани,...
Пет начина да направим еклериПет начина да направим еклериЕклерите са едни от най-популярните френски десерти, които бързо са завладели и останалите части по света. Възникнали са около 19 в., но не е ясно със сигурност чия идея са. С тях са се хранели първоначално само френските...
Как да направим перфектните тортелиниКак да направим перфектните тортелиниТортелините са това за италианците, което са пелмените за руснаците. Този вид паста е с плънка и може лесно да бъде приготвен в домашни условия. Така със сигурност ще знаете съставките на тортелините, ще можете да...
Четири начина да направим ризотоЧетири начина да направим ризотоРизотото е сред най-предпочитаните ястия в Северна Италия и не е никак сложно за приготвяне. Освен това е много подходящо, ако искате да развихрите фантазията си, защото на практика може да бъде приготвено с каквито...
Как да направим страхотни целувкиКак да направим страхотни целувкиЗа да направите перфектни целувки, трябва да спазвате няколко правила. Белтъците трябва да са студени, а съдът, в който се разбиват – кристално чист....
Да си направим коктейлни черешиДа си направим коктейлни череши
26 Юни
1
Жана Г.
Можете да направите коктейлни череши и по друг начин. Необходими продукти: 600 грама череши, 60 милилитра вода, 120 грама захар, 2 супени лъжици ликьор мараскино или бренди....
Да си направим сушени сливиДа си направим сушени сливиСушените сини сливи са сред най-използваните в кулинарията сушени плодове. Могат да бъдат добавяни не само към кейкове, торти и всякакви сладкиши, но и към основни ястия. Голяма част от дивечовото месо се приготвя...
Да си направим домашен беконДа си направим домашен беконЧесто купуването на бекон излиза за солена сметка на потребителите. Въпреки множеството изисквания надали някой може да е сигурен в съдържащите се в него количества месо и вода, подобрители и консерванти, прибавяна при...