Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ако не излизате добре на снимки, вижте как да станете фотогеничниАко не излизате добре на снимки, вижте как да станете фотогенични
А за да сте сигурни, че споделяте възможно най-очарователните си снимки във Фейсбук и Инстаграм, разберете от нашата галерия кои са малките хитрости, с които винаги ще излизате добре на снимка. page1....
Как да изглеждаме добре на снимкиКак да изглеждаме добре на снимки
За да не оставате разочаровани вижте някои съвети, които ще ви помогнат да изглеждате по-добре на снимки. Усмивката е задължителна....
Хлебен венец с шест сиренаХлебен венец с шест сирена
Редят се парченца от сирената между филиите и върху тях, като се стремите да има от всички вкусове на различни места....
Питка за добре дошълПитка за добре дошъл
Питката за добре дошъл беше за приятелка и още нямам отзиви дали им е харесала на вкус!...
Солено плато Добре дошли!Солено плато Добре дошли!
Луканката се нарязва на филийки. От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли Очакваме Ви!...
Сладко плато Добре дошли!Сладко плато Добре дошли!
Оставя се да изстине. В голяма купа се натрошава кексът. Добавя се течният шоколад и сокът на 2 мандарини. Размесва се добре до получаване на лепкава, трошна смес. Оформят се топченца с големината на хапка....
Козунак копче в купичка (оформяне в снимки)Козунак копче в купичка (оформяне в снимки)
Вижте снимките - там съм показала стъпка по стъпка как става, лесно е, не се плашете....
Коктейлни хапки за Добре дошлиКоктейлни хапки за Добре дошли
Хапките се закрепват с помощта на клечка за зъби и се поставят в хартиените кошнички. Нареждат се в подходяща чиния или поднос. Коктейлните хапки за Добре дошли са готови....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
Хапките Добре дошли в България са готови....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Няколко прости трика, с които ще направите дома си по-красивНяколко прости трика, с които ще направите дома си по-красив
Тези дни, когато наред с целия стрес, съпътстващ ежедневието ни, когато сме постоянно заети и времето ни никога не стига, винаги е добре да знаете и по някой друг трик, който може да ни облекчи и да направи живота ни по-лек...
Шест билки за добра устна хигиенаШест билки за добра устна хигиена
Смирна Тя има славата на една от най-добрите и ефективни билки за здрави зъби....
Калканджиева склонна да прости на ТачоКалканджиева склонна да прости на Тачо
Жени Калканджиева е готова да прости на Тачо и да се събере отново с него в името на детето му, ако той се разкае и се промени....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....