Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хлебче ПръстенХлебче Пръстен
Наложените кори навийте на руло и после съединете двата му края във форма на пръстен....
Бриош-пръстенБриош-пръстен
Оформете пръстен от тестото, (може и като засучете два фитила от него) и разположете в тавичката. Отново оставете на топло докато бухне и удвои обема си....
Месечков скри годеницата сиМесечков скри годеницата си
Единствените фотоси на Наско и годеницата му са от годежа им. Известно е само, че момичето се казва Надя и е стюардеса....
На кой пръст да носите пръстена сиНа кой пръст да носите пръстена си
Пръстен със символ на Слънцето на този пръст привлича богатството и любовта. Спокойните хора трябва да носят малки пръстени на този пръст, а емоционалните – големи пръстени....
Кой пръст да кичим с пръстенКой пръст да кичим с пръстен
Ако искате да постигнете промени в материално отношение или да концентрирате силите си в кариера, носете пръстени на средния пръст....
Нова мода: Закован на пръста годежен пръстен!Нова мода: Закован на пръста годежен пръстен!
Годежният пръстен вече не е нещото, за което всяко момиче мечтае. Докато някои отричат годежа по феминистки причини, други просто се плашат от новата мода – закован на пръста годежен пръстен....
Картофен пръстен с тиквичкиКартофен пръстен с тиквички
Краставицата се нарязва на кръгчета, а те на половинки и се забождат върху картофения пръстен. Поръсваме с нарязан ситно пресен копър и сервираме. Лесно, вкусно и ефектно!...
Пръстен от парено тестоПръстен от парено тесто
Накрая захлупвате с другата половина от пръстена от парено тесто....
Праз в пръстен гювечПраз в пръстен гювеч
Нарязвате праза на кръгчета и задушавате, докато поомекне. Обелвате и настъргвате доматите и след това ги изсипвате в гювеча при праза, заедно с натрошеното сирене и лютата чушка. Отгоре заливате с разбитите яйца...
Сираков иска бебе от годеницата сиСираков иска бебе от годеницата си
От известно време красивата Биляна показва гордо пръстен с диаманти, който блести на изящната й ръка. Двамата споделили, че са се сгодили и в най-скоро време се очаква и да се врекат във вярност официално....
Заек, задушен в пръстен гювечЗаек, задушен в пръстен гювеч
1
Заекът, задушен в пръстен гювеч е готов....
Печен Заек в пръстен гювечПечен Заек в пръстен гювеч
Печеният Заек в пръстен гювеч е готов....
Бяла риба в пръстен гювечБяла риба в пръстен гювеч
Нареждате лука и чесъна и разстиляте в пръстен гювеч заедно с подправките. Отгоре нареждате рибата, поливате с мазнината и поръсвате със сухара. Печете ястието в умерено загрята фурна....
Пръстен от спанак и оризПръстен от спанак и ориз
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Пръстеновидна форма за печене се маже с масло. Лукът и празът се запържват около 5-10 мин. Прибавят се спанакът и цикорията и се държат на котлона около 15 мин. Разстила...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Великите дизайнери: Нина РичиВеликите дизайнери: Нина Ричи
Марката Нина Ричи е известна на всички. Изящни тоалети, оригинални аромати - това е визитната картичка на фирмата, чиято създателка прави една от най-шеметните кариери. Прочутата модистка е родена в семейството на...
Овнешко със зеленчуци в пръстен гювечОвнешко със зеленчуци в пръстен гювеч
Овнешкото със зеленчуци в пръстен гювеч е готово....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...