Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да изпечем кестени?
Съставки:
1.3 кг кестени;
150 мл вода;
2 с.л. растително масло;
сол на вкус
Приготвяне:
Измиваме добре кестените, подсушаваме ги и, за да не избухнат, правим напречен разрез на всеки кестен....
Консервирани кестени в сироп
Колкото повече престояват, толкова по-хубави стават консервираните кестени.
Добре е да се изчака да престоят поне 30 дни, преди да се отвори първият буркан....
Сладкиш с кестени и орехи
Готовият сладкиш с кестени оставете да постои във изключената фурна на леко отворена вратичка 5-6 минути, а след това извадете от тавата и охладете върху решетка....
Крем от кестени и шоколад
Кестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие. Кипват се и се варят 25 минути, докато не омекнат.
Отцеждат се и се пасират....
Яхния с кестени и леща
Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40 минути на тих огън под похлупак.
Овкусете със сол, черен пипер и балсамов оцет и варете още 4-5 минути....
Пуйка с кестени и ориз
Кестените се сцепват с нож и се попарват с вряла вода. Оставят се да престоят и после се обелват и нарязват. Маслото се разтопява и в него се сипват оризът и кестените.
Разбърква се добре и се залива с бульона....
Кестени с шоколад и сметана
Смелете сварените кестени. Внимателно и с постоянно разбиване ги добавете към разбитото на пяна масло.
Разтопете шоколада и млякото на водна баня. Залейте кестените и разбъркайте добре....
Крем от кестени с ром
Сварете кестените в съвсем леко подсолена вода. Обелете ги и ги пасирайте.
Отделно разбийте маслото със захарта на гладък крем, добавете рома и пюрето от кестени....
Крем от кестени с шоколад
Добавете захарта и сварените и обелени кестени.
Прибавете ванилова есенция и оставете сместа да заври.
Когато млякото се редуцира, свалете от котлона и пасирайте до гладко пюре....
Патица с Кестени и Портокали
През това време кестените се бланшират. Лукът се нарязва на ситно, единият портокал се бели, реже на късчета и се смесва с лука, кестените, солта, пипера, бахара и розмарина....
Печени кестени в еър фрайър
Измийте кестените добре с вода. Отцедете и ги подсушете. На всеки кестен с назъбен нож направете напречен разрез през средата....
Супа от кестени и манатаркиПоднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени тази перфектна супа от кестени и манатарки....
1
Кестени в мляко по кавказки
Маслото се смесва с брашното, солта и захарта до еднородна маса, добавя се към кестените и се задушава 2 минути....
Телешко с кестени в гювече
Прибираме месото в хладилник за 6 часа да се маринова.
Продупчваме кестените с нож и ги пускаме във вряща вода за 5 минути. Изваждаме ги и ги обелваме....