Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ретро захаринки
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. Содата бикарбонат се смесва с киселото мляко.
Амонячната сода се прибавя към лимоновия сок.
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставят всички гореспоменати...
Ретро масленки
Смесвате брашното, захарта и маста, с уточнението, че маста трябва да е мека, но не стопена. Използвайте една и съща чаша като мярка.
Замесете меко тесто. Месенето е трудоемко, защото е необходимо по-дълго време, за да...
Ретро майонезаТвърдо сварените жълтъци пресовайте през гъсто сито. Добавете към тях 2 сурови жълтъка и бъркайте с дървена лъжица, докато се получи гладка смес. Разбира се, може да използвате и миксер.
При непрекъснато разбиване или...
4
Ретро милинки
Замесваме тестото и го оставяме на топло да втаса. Когато увеличи обема си, го разделяме на топки.
Всяка разточваме на тънък лист, поръсваме с разтопено масло и със сирене.
Навиваме на руло, режим на парченца и ги поставяме...
Ретро КремкиРазтворете маята и лъжичка от захарта в леко затопленото прясно мляко. Покрийте с кърпа и изчакайте 10 минути да шупне.
Пресейте брашното в голяма купа и направете кладенче, в което сипете шупналата мая със яйцето, жълтъка...
1
Ретро кейк
Печете ретро кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Източник: Рецептурник за заведенията и обществено хранене...
Ретро ТутманикЗагряваме фурната на 180 градуса и слагаме ретро тутманика да се пече около 10 минути.
След това увеличаваме температурата на 200 градуса и печем още около 25 минути до златисто....
1
Ретро бишкотиРазбъркват се белтъците със захарта до пухкава смес, след това се прибавят жълтъците, ванилията и пресятото брашно.
Шприцоват се върху хартия продълговати или кръгли бишкоти.
Пекат се в умерена фурна до порозовяване...
2
Ретро бухтиРазбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме киселото мляко, в което предварително сме добавили содата, 1 с.л олио, ванилията и брашното. Разбъркваме добре сместа до получаване на хомогенна гъста каша.
В дълбок съд сгорещяваме...
3
Ретро негърчеЯйцата се разбиват заедно със захарта. След това се добавя киселото мляко заедно със содата.
Разбъркват се и се добавят останалите продукти. В намазнена и набрашнена тава се изсипва тестото. Пече се във фурна на 160 градуса...
3
Ретро курабийки
1. В киселото мляко се слага сода, за да "кипне".
2. Брашното сее пресява, прави се кладенче и се слагат всичките останалите продукти.
3. Замесваме меко тесто.
4. Правят се топчета и се поръсват отгоре със захар....
Ретро кекс
В дълбока купа слагаме яйцата и захарта. Разбиваме хубаво до побеляване. В киселото мляко слагаме содата, разбъркваме и прибавяме в яйчената смес.
Добавяме олиото, ванилията и брашното. Разбъркваме хубаво до получаване...
Ретро кашкавалки
Активираме маята със малко топло мляко, захар и 1 с.л. брашно. Пресяваме брашното и прибавяме яйцата и другите продукти.
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса на топло.
Когато е готово, го разделяме на няколко...
Ретро тригуни
В купа смесваме разбитите яйца със захарта, брашното, пресято с бакпулвера и смлените орехи.
Разстиламе корите и ги режем на ленти с широчина 5 см. Подреждаме лентите една върху друга и в края на всяка слагаме от плънката...
Ретро сиренки
Всички продукти се разбъркват, без едното яйце, и се омесва тесто, което да е меко.
Оформят се топчета, които се редят в намазнена тава.
Мажат се с разбитото яйце с готварска четка. Пекат се в силна фурна за 20 мин...
Ретро тараторВ супник или подходяща тенджера сложете олиото или го заменете със зехтин и започнете да добавяте бавно киселото мляко при непрекъснато бъркане.
Разредете след това с вода и посолете. Добавете нарязаната на съвсем ситни...
3
Ретро Фъдж
В тенджерка смесете маслото, захарта, прясното мляко и какаото.
Разбърквайте периодично, докато захарта се разтопи и сместа се хомогенизира.
Заделете половин чаена чаша и оставете сместа да се охлади.
Когато изстине...
Ретро меденки
Пресейте брашното в подходящ съд и добавете всички останали съставки в кладенче по средата. Постепенно замесете гладко тесто.
Разточете го на плота и с помощта на малка чашка изрежете кръгчета.
Върху половината разпределете...
Ретро нуга
Разбъркваме меда и захарта и ги оставяме на слаб огън, докато захарта се разтопи, а сместа започне да има карамелен цвят.
Отстраняваме от котлона и при непрекъснато бъркане добавяме предварително разбитите на сняг белтъци...