Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кетчуп с карамфил и канелаКетчуп с карамфил и канела
Оставете да се вари, докато сместа остане наполовина. Поставете всички подправки в платнена торбичка и ги пуснете във врящата смес. Добавете захарта, солта, оцета и варете още 10-тина минути....
Свинско месо с карамфил и уискиСвинско месо с карамфил и уиски
Покрива се с фолио от всички страни, но така че фолиото да не докосва месото. Пече се 2 часа на 150 градуса. Горчицата, захарта и половината от уискито се смесват....
Цитрусов пунш с карамфил и канелаЦитрусов пунш с карамфил и канела
Сокът се смесва с виното, захарта, канелата, индийското орехче и карамфила и се оставя за 1 час. Сместа се загрява, без да кипва, добавя се гореща вода и ром....
Кекс с черен пипер, карамфил и бахарКекс с черен пипер, карамфил и бахар
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото, киселото мляко, всички подправки - ванилия, канела, лимонова кора, стритите черен пипер, карамфил и бахар. Разбийте добре и постепенно добавете брашното....
Кекс с черен пипер, карамфил и бахарКекс с черен пипер, карамфил и бахар
Разбийте яйцата със захарта до побеляване, добавете олиото, киселото мляко, всички подправки - ванилия, канела, лимонова кора, стритите черен пипер, карамфил и бахар. Разбийте добре и постепенно добавете брашното....
Да украсим масата за Бъдни вечерДа украсим масата за Бъдни вечер
Покривката за масата на Бъдни вечер можете да подберете също с подходящи мотиви – ако си купите по-шарена покривка, няма да има нужда от кой знае каква украса....
Отвара от карамфил при гаденеОтвара от карамфил при гадене
Залейте 5 зрънца от подправката карамфил с 1 чаша вода, сложете да заври и варете на слаб огън 15 минути. Оставете да изстине и прецедете. Вземайте по 1 супена лъжица, 4 пъти на ден при гадене....
Коледна украса на масатаКоледна украса на масата
При едноцветната украса е съвсем лесно – ако сте си избрали зелен цвят, сложете такива салфетки на масата. Покривката трябва да подберете в друг цвят, за да не се сливат....
Чай с червен лук и карамфил при остър бронхитЧай с червен лук и карамфил при остър бронхит
Сместа се пие като чай, като може да се подслади с мед. Приема се три пъти по 1 с.л. за възрастни хора и по 1 ч.л. за деца....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да украсим питка?Как да украсим питка?
За украса на питката може да отделите част от тестото, от което ще печете питката....
КарамфилКарамфил
1
Подправката карамфил наподобява малки карамфили с дължина 1 сантиметър. История на карамфила Карамфилът е известен като подправка с изтънчен вкус от незапомнени времена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да подредим масатаКак да подредим масата
Или пък при подреждането на масата да поставите уж за украса полуизсъхнали цветя в центъра на масата....
Как да украсим кумското пиле?Как да украсим кумското пиле?
Кумското пиле е много стара и интересна традиция, която е разпространена по целия край на България. Тя е задължителна при всяка сватба, за да се окаже почит, уважение и любов към кума. За кумското пиле се изисква...
Как да украсим празнично мъфини?Как да украсим празнично мъфини?
След изпичането на мъфините и охлаждането им, може да пристъпите към същинската им празнична украса....
Как да украсим печено пиле?Как да украсим печено пиле?
Може да украсите пилето с розички от картофено пюре, спирали от краставици и ефектни рози от домати. Допълнете цветната градина със стръкове див лук, цветя от репички, цветя от краставици и рингован ориз с гъби....
Как да украсим сватбената лимузинаКак да украсим сватбената лимузина
Традиционната украса предвижда сатенени или тюлени ленти, цветя и цветни балони....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....