Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаАюрведа: Характеристика на Кафа дошата. Комбинацията им обаче се определя още при зачатието и е невъзможно да бъде променена. Грижата за здравето според аюрведа е насочена към запазване на отношението между характерните за всеки индивид доши. Характеристика...
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаАюрведа: Характеристика на Питта дошатадошата е събирателно на огън и вода. Характеристика на Пита дошата Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма...
Кратка характеристика на гущеритеКратка характеристика на гущеритеГущерите, както и змиите, са влечуги с множество сходни характеристики. Те попадат в раздел Люспести. По отношение на видовете групи гущерите са най-разнообразните. Известни са над 4300 различни вида. Те могат да...
Черната сол в АюрведаЧерната сол в АюрведаВсеки, който иска да живее според принципите на науката Аюрведа, трябва да знае, че едно от първите неща, които трябва да промени, е храненето. Аюрведа има няколко правила що се отнася до храненето. Задължително е...
Аюрведа правила за зачеванеАюрведа правила за зачеванепрактика над 22 години. Той обяснява, че Индия се използват три лечебни метода – това са аюрведа, хомеопатия и традиционната медицина. По думите на специалиста комбинацията между трите вида медицина може да бъде от...
Аюрведа ориз басматиАюрведа ориз басмати
06 Ноем.
Чушките се почистват от дръжките и семето и се нарязват на ситно. В подходящ съде са загряват 2 с.л. масло. Към него добавяме 2-3 с.л. кокос и брашното от нахут. Запържваме за 1-2 минути и добавяме чушките и подправките...
Горещи храни според АюрведаГорещи храни според Аюрведабазиран на това към кой телесен тип (доша) принадлежите. Основните типове са 3 (вата, пита и капха), но има и смесени. Спрямо този тип на вас ви се полагат определени храни, които се наричат горещи. Вата: Жилави...
Характеристики на зебровите амадиниХарактеристики на зебровите амадини
10 Март
1
Антония Р.
Зебровите амадини са уникални пернати, които много хора отглеждат в дома си не само заради красивата им окраска, а и заради възхитителния им глас. Зебровите амадини се отглеждат лесно в домашни условия...
Анатомични характеристики на кучетатаАнатомични характеристики на кучетатахарактеристики на кучето, Вие ще успеете не само да изберете най-подходящото за Вас животно, но и ще съумеете да се грижите добре за него. Най-общо казано, анатомичните части на кучето се делят на предница, средна част...
Поведение и характеристика на делфинитеПоведение и характеристика на делфинитеДелфините са бозайници от семейство Китоподобни, като с миролюбивото си и интелигентно поведение са изумявали неведнъж представителите на научните среди. Тялото на делфините е издължено и приспособено за бързо...
Характеристики на фюжън кухняХарактеристики на фюжън кухняВ наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
Видове носорози и тяхната характеристикаВидове носорози и тяхната характеристикаНосорозите се делят на 8 различни вида, като два от тях принадлежат към един и същи род. За съжаление, към днешна дата оцелелите видове носорози са 4. Въпреки че това са едни от най-едрите животни на планетата, те...
Аюрведа: Какво е прана енергия?Аюрведа: Какво е прана енергия?Аюрведа е древно учение или по скоро древна система за грижа към здравето. С други думи тази система или тази наука не ни обяснява различни неща за здравето, учи ни как да живеем и да бъдем здрави чрез различни народни...
Лечение чрез аюрведаЛечение чрез аюрведаАюрведа е най-древната лечителска система. Днес, тя е една от най-разпространените методи на алтернативната медицина. Основната идея на лечението чрез аюрведа е, че ключът към здравето се крие в хармонията...
Видове мечки и техните характеристикиВидове мечки и техните характеристикиМечката е страховито животно, въпреки че често е представяна в детските книжки като любопитно сладко същество, което похапва мед. Истината е, че често в дивата природа тя е безмилостен хищник, с който по-добре да си...