Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Жерар Депардийо се премести да живее в белгийско село
Френският актьор Жерар Депардийо се премести да живее в белгийското село Нешин, близо до френската граница. Там актьорът регистрирал постоянният си адрес....
Деян Донков: Искам да стана сръбски гражданин
Актьорът Деян Донков заяви в интервю, че сериозно се замисля над възможността да се премести в западната ни съседка и да стане сръбски гражданин....
Деси Тенекеджиева изкуши Депардийо
Актрисата Деси Тенекеджиева успя да изкуши френската кинолегенда Жерар Депардийо, като покани колегата си да стане част от церемония по награждаване, организирана от нея....
Шакира роди втори син на Жерар Пике
Малко преди полунощ колумбийската певица Шакира и нейната половинка защитникът на Барселона Жерар Пике обявиха в социалните мрежи, че са станали родители на второ момченце....
Руски пелмени
Пресейте брашното със солта в купа и направете кладенче. Отделно забъркайте яйцето, киселото и прясното мляко и олиото. Сипете течната смес в кладенчето и замесете меко тесто. Оставете го да почине 30 минути, покрито със...
Руски БоршПо желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип.
Лично аз не го правя, въпрос на вкус!
Приятен апетит!...
2
Руски краставички
Измийте краставичките, подрежете краищата им и ги накиснете за няколко часа в солена вода.
Подредете корнишоните плътно в буркани, залейте ги с чиста вряла вода и ги захлупете за около 5 минути, за да се бланшират....
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
4
Руски пирожки
Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.
Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват...
Руски шашлик
В стъклен или емайлиран съд поставяме нарязаното на кубчета месо.
Нарязваме едната глава лук, добавяме и оцета и разбъркваме с месото. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Държим на хладно място за 3-4 часа. Нанизваме...
Руски оладиРазбъркайте киселото мляко с водата и содата и оставете за 3 минути да престои.
След това добавете и разбъркайте с яйцата, ванилията, захарта. Следва брашното, което първо се разбърква с лъжица, а после с миксер или пасатор...
5
Руски биточки
Каймата се омесва с настъргания картоф, едното яйце, стафидите, ореховите ядки, настърганата лимонова кора, черен пипер и сол на вкус.
От сместа се оформят 6 кюфтета, които се овалват последователно в разбитото с малко...
Руски бисквити
Кравето масло разтопяваме. Яйцата разбиваме със захарта, като отделяме предварително единия жълтък.
Добавяме заквасената сметана и краве маслото, ванилията и кората от лимона. Накрая амонячната сода загасяме в няколко...
Руски бисквити
Разбиваме размекнатото масло със захарта, докато станат на пухкав крем.
Прибавяме яйцето, какаото, джинджифила, канелата и карамфила. Разбъркваме добре.
Прибавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера....
Руски чайЧаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.
Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително...
4
Руски пирожки
Разтворете содата в киселото мляко. Разбъркайте с яйцето, солта и добавете толкова брашно, нужно за омесване на средно твърдо тесто.
Разточете го на набрашнен плот и изрежете с чаша кръгчета. Всеки 2 кръгчета се слепват...
Руски разносол
Нарежете картофи на големи кубчета, морковите - на кръгчета, киселите краставички - на дълги пръчици, а лука – на резени.
В салатиера върху накълцаното на ивици кисело зеле подредете красиво целите домати и гъби и кубчетата...
Руски ръжен хлябДържим руски ръжен хляб на хладно.
Издържа до седмица и е много вкусен. Колкото до малца, той се прави така....
1