Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Морската храна пази бъдещите майки от депресияМорската храна пази бъдещите майки от депресия
И обратното - намаленият прием на въпросните киселини увеличава риска от депресивни състояния на бъдещите майки. Това доказаха британски учени от университета в Бристол....
Бъдещите майки - обещания и реалност!Бъдещите майки - обещания и реалност!
Ето кои са най-разпространените обещания, които майките нарушават: Няма да оставям детето да плаче....
Полезни храни за бъдещата майкаПолезни храни за бъдещата майка
Бъдещата майка има нужда от витамини и минерали, най-добрият източник на които са хранителните продукти. Но някои от тях може да застрашат както бъдещата майка, така и детето й....
Как да бъдете мързелива майкаКак да бъдете мързелива майка
Аз съм мързелива майка. Мързеше ме да храня децата си и още на годинка им връчих лъжицата и сядах да похапвам с тях на масата. На година и половина им дадох и вилица....
Гадания за бъдещи майкиГадания за бъдещи майки
Бъдещата майка не трябва да стъпва върху зеленчуци, растящи в земята - моркови, картофи. Може неочаквано да абортира....
Зелените смутита са задължителни за бъдещите майкиЗелените смутита са задължителни за бъдещите майки
Зелените смутита са начин да си набавим така важната за нашето бебе фолиева киселина по естествен път. Основата на всяко зелено смути са зелените листни зеленчуци: спанак, кейл, рукола и други. Те са богати на...
Как се измерва базална температура на бъдещи майкиКак се измерва базална температура на бъдещи майки
Всяка бъдеща майка се опитва да се подготви за бременността, събирайки необходима информация. В това число влиза и базалната температура, резултатите от която се променят в различни периоди от живота....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Хранене на бъдещата майкаХранене на бъдещата майка
Сетивата се изострят и някои храни, които преди това са били любими на бъдещите майки, вече им се струват отвратителни....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Коктейл Майк КолинсКоктейл Майк Колинс
Коктеълът Майк Колинс се поднася със спирала от лимонова кора....
Спанак и мед пазят бъдещите майки от Спина бифидаСпанак и мед пазят бъдещите майки от Спина бифида
Животните и хората не синтезират този водноразтворим витамин от група В и затова е нужно да го получават заедно с храна или чрез чревната микрофлора....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....