Суфлето на градинаряСуфлето на градинаряНакълцайте лука и го запържете за кратко с каймата в сгорещената мазнина. Поръсете с брашното, овкусете със сол, черен пипер и риган. Добавете граха и нарязаните моркови, долива се малко гореща вода и се задушава всичко...
Суфлето на градинаряСуфлето на градинаряНакълцайте лука и го запържете за кратко с каймата в сгорещената мазнина. Поръсете с брашното, овкусете със сол, черен пипер и риган. Добавете граха и нарязаните моркови, долива се малко гореща вода и се задушава всичко...
Боб чорбата на градинаряБоб чорбата на градинаряИзмиваме боба и го варим за 30 мин. в гореща вода. Сменяме водата и прибавяме ситно нарязаните лук, пиперки, морков и картоф. Картофът се реже на много ситни кубчета за уплътняване на чорбата. Прибавяме и зехтина....
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисоНаръчник на вегетарианеца: Видове мисоМисото е традиционна японска подправка, която се радва на голяма популярност в света на вегетарианците. Тя се приготвя от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, в комбинация с традиционна японска...
Арабка написа секс-наръчник според КоранаАрабка написа секс-наръчник според КоранаЖителка на ОАЕ написа секс наръчник за жените в арабския свят. Произведението ѝ, наречено Строго секретно: Пътеводител за интимния живот на съпруги, съдържа интимни съвети според правилата на Корана....
Наръчник за първата година на бебетоНаръчник за първата година на бебетоПрез първата година от раждането на бебчето се случват много промени – началото е доста трудно. Всеки родител си представя какво ще е, щом дойде бебчето, но както и да си го представя, трябва да знае, че ще има известни трудности...
Пролетна МанджаПролетна МанджаНарежете чушките на едро и ги запържете поотделно до омекване. Всеки изпържен сорт прехвърлете в отделна купичка и леко ги посолете. Половината домати обелете и нарежете на дребно. Към нарязаните домати рендосайте останалите...
Пролетна погачаПролетна погачаБрашното се пресява и от продуктите се омесва средно меко, гладко тесто. Маята се активира предварително със захарта, 2 с.л. брашно и 150 мл прясно мляко. Тестото се оставя покрито на топло място за 30 минути, за да се...
Пролетна питаПролетна питаСмесва се млякото и водата в купа. Добавя се захарта и маята. Оставя се да се активира за десетина минути. Замесва се меко тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да втаса за час-два. В малко олио се задушават...
Пролетна мусакаПролетна мусака
19 Април
NEVI
Почистете, измийте и нарежете картофите на дребни кубчета. Почистете и нарежете на дребно лука и спанака. В тиган загрейте олиото и запържете лука и каймата, запържете до златисто. После прибавете спанака и подправете...
Пролетна наденицаПролетна наденица
23 Април
Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката. След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се...
Пролетна бърканицаПролетна бърканица
27 Март
Калина
Тиганът се намазнява с олио и се оставя да се нагрее. През това време лукът се нарязва на кубчета, а тиквичката - на кръгчета. Когато тиганът е достатъчно загрят, лукът се запържва в него с червен пипер на вкус. Щом...
Пролетна пъстърваПролетна пъстърва
08 Дек.
Monika Ivanova
Пъстървата почиствате добре, измивате и мажете с масло, сол и черен пипер, увивате в във фолио заедно с по 1 резенче лимон вътре и печете на скара. Картофите се варят, след което белят и намачкват. Към тях добавете нарязаните...
Пролетна тортаПролетна тортаОтделете жълтъците от белтъците. Белтъците разбийте на твърд сняг, а жълтъците на пяна със захарта. Внимателно ги смесете. При непрекъснато бъркане добавете настъргания шоколад и смлените бадемови ядки. Изсипете готовата...
Пролетна разядкаПролетна разядкаДивият чесън се почиства и измива. Същото се повтаря и с връзката магданоз. Левурдата и магданозът се слагат в чопър или кухненски робот и се смилат. Смляните зелении се изсипват в купа. Добавят се зехтинът, белият...

Следвай ни