Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Бисквитена къщичка
С помощта на целофана двата края се подвиват под формата на къщичка и отгоре се намазва с останалия крем.
Поръсва се отгоре с начупен на дребно шоколад и се оставя да престои една нощ в хладилник....
Празнична къщичка
От останалото тесто може да направите допълнителна украса за къщата или меденки. След като са готови се оставят да изстинат хубаво.
Когато частите са изстинали се приготвя сместа, с която ще се слепи къщичката....
Медена коледна къщичка
За да се направи коледната къщичка, е необходимо да се направите предварително шаблони....
Снежна коледна къщичкаПървото най-важно нещо е да проектирате къщичката /в интернет може да намерите различни шаблони/. След като сте изрязали шаблоните трябва да ги сглобите /закрепите/....
6
Празнична джинджифилова къщичка
Преди да почнете да замесвате джинджифиловото тесто, е необходимо да си направите шаблони от картон....
Пастет от птици
Изпържете почистената и измита птица, отделете месото и го нарежете на ситно.
Добавете белия сос, настъргания кашкавал и пасирайте....
Бишкотена торта Коледна къщичка
Поръсваме отгоре с пудра захар и прибираме в хладилника да се стегне.
Бишкотената торта Коледна къщичка е готова. Много вкусна и ефектна коледна торта....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Бульон от дивечова птица
Варим още 30-40 минути, след което оставаме готовия бульон от дивечова птица да се утаи и го прецеждаме през тензух или гъста цедка.
Подправяме с лимонов сок, поръсваме с магданоз и сме готови да го сервираме....
Синя птица (Blue bird)
Всички съставки се разбиват в шейкър заедно с кубчета лед.
Налива се в подходяща чаша и се украсява с черешка и спирала от кора на лимон или портокал....