Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лек при проблеми с жлъчка, черен дроб или след жълтеницаЛекът при проблеми с жлъчка, черен дроб или след жълтеница е много полезен....
1
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Пикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета.
Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Паниран черен дробПоръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце.
Преди консумация се поръсва със сол....
1
Пържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час.
Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
Печен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио.
Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробВ същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.
Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
2
Симптоми при болна жлъчкаПри посещение на лекар обикновено при болна жлъчка се констатира подуване на пикочния мехур и дори наличие на жълтеница.
Още при първите симптоми на болна жлъчка посетете назабавно личния си лекар....
1
Хранене при болна жлъчкаЗаболяванията на жлъчката могат да започнат най-вече, когато се храним неправилно. За да лекуваме и дори да се предпазим от диагнозата болна жлъчка, трябва да знаем как да се храним....
4
Симптоми при болна жлъчкаКогато имаме болна жлъчка, това може да означава всички възможни болести на жлъчния мехур, жлъчните пътища и задстомашната жлеза....
1
Черен Дроб на СкараИзмиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели.
В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак.
Оставяме така за около 4 часа.
Отцеждаме като...
3
Шишчета от черен дробШишчетата се пекат на скара, поръсват се със сол и черен пипер. Поднасят се с гарнитура от задушен ориз, пържен лук на филийки, пресен зелен лук, нарязан на дребно, домати и краставици....
1
Кавърма с черен дроб
Черният дроб се измива и се нарязва на парчета, които се овалват в брашното и се изпържват в мазнината.
След това се заливат със зелевия сок и вода, поръсват се с червения и черния пипер и се варят на тих огън до готовност...
Черен дроб на фурна
Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....
Черен дроб с гъбиВ гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки....
2
Супа от Черен Дроб
След това се вари 30 минути във вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафинов лист.
Изважда се и се нарязва на парчета....
Черен дроб с чушки
Подправете със сол и черен пипер на вкус и поднесете ястието поръсено с прясно нарязан магданоз....
Черен дроб с картофи
Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки.
Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка).
Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не...
Черен дроб по бургундски
Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни.
След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер.
Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл....
Черен дроб по селски
Лукът и гъбите се нарязват на полумесеци, морковът - на колелца, чушките - на едро. Първо запържете лука и морковите.
После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета...
Черен дроб с оризПоръсете с черен пипер и добавете маслините. Покрийте ястието с фолио и сложете в силна фурна.
След 15-тина минути махнете фолиото и печете, докато се свари оризът....
2
Ризото с черен дробОсолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби.
Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза....
1
Задушен агнешки черен дроб
В 2 с.л. олио задушаваме нарязания на едро лук.
Прибавяме солта и черния пипер и оставяме под капак на умерен огън.
След като омекне лукът, махаме капака засилваме огъня и оставяме да изври водата от лука.
Измития...