Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нестандартни чушки бюрек
Пиперът се изпича и обелва. Топеното сирене се реже на кръгчета, а шунката - на лентички.
На всяка чушка се прави малък прорез, през който се пъхат по едно парче шунка и топено сирене.
Чушките се овалват в омесените...
Антипасто ди фрути ди маре
Сьомгата се нарязва на широки ивици.
Авокадото се разрязва на две, костилката се маха и меката част се изгребва с лъжица и се пасира.
Копърът се нарязва на ситно и се добавя към пасираното авокадо.
Добавят се...
Карбонара ди мареДнес ви предлагам рецепта как се приготвя привлекателна и вкусна „карбонара ди маре“....
3
Песто ди Стефано
Първи начин:
В кухненски робот сипете всички съставки освен зехтина и ги направете на хомогенна паста. След това на тънка струя добавяйте зехтина, докато разбърквате.
Втори начин:
В хаванче сложете чесъна, босилека и...
Гранита ди фраголе
Водата и ягодите се кипват, похлупват се и се варят 20 минути на бавен огън. Пасират се и се добавя захарта. Загрява се, без да кипва, докато се разтвори захарта.
Сместа се излива в малък съд от пластмаса или метал и...
Фетучини ди Парма
Фетучините се сваряват и се отцеждат. Гъбите се нарязват и се задушават в маслото. Поръсват се с черен пипер и сол.
Добавят се нарязаните маслини и с тази смес се заливат сварените фетучини. Поръсват се с настърган кашкавал...
Фарфале ди ЛазариСварете пастата в подсолена вода „ал денте“ и я догответе в бешамеловия сос или в сметана. Предпочитам Бешамел, по-лек е.
Сос Бешамел: В нагрят дълбок тиган сложете кравето масло. Като се разтопи добавете и брашното. Долейте...
2
Спагети Фрути ди Маре
Сложете в тиган измитите скариди и след като се отворят от черупките ги обелете. След това в тиган сложете зехтина и ситно нарязания чесън заедно с морските дарове (включително и обелените скариди).
След 5 минути добавете...
Фритата фрути ди маре
Разтопете маслото със зехтина в тиган и запържете лука. Добавете нарязаните тиквички, целина, гъби и зелен фасул.
Задушете за 8-10 минути. Разбийте яйцата с маскарпонето, мащерката, босилека, овкусете със сол и черен...
Сос фрути ди маре
Маслото и зехтинът се загряват, задушава се чесънът. След като промени цвета си, се вади с решетъчна лъжица и в мазнината се задушават морските дарове.
Поръсва се с мащерката, магданозът и чилито. Пържи се около 8 минути...
Сос Суго ди помодоро
Лукът и чесънът се запържват в зехтина до златисто. Доматите се попарват, обелват се и се режат ситно. Добавят се при лука и чесъна.
Овкусява се със солта, черния пипер, поръсва се със захарта и се готви на тих огън около...
Неустоими дзеполе ди Сан Джузепе
Пържените дзеполе (Zeppole di San Giuseppe) са богат сладкиш с история, датираща от повече от хиляда години. Името им произхожда от библейската история за бягството на Светото семейство в Египет, когато се казва, че Йосиф...
Салата с ачини ди пепе
Напълнете една тенджера с вода, посолете и пуснете пастата да поври десетина минути. Отцедете и оставете макаронените изделия настрана.
Разбийте яйцата със захарта и зехтина. Постепенно добавете и всички останали продукти...
Бисквитки за Нова година
Пудрата захар се пресява. След това се разбива с кравето масло. Разбива се с миксер.
Прибавят се яйцето, сметаната и солта. Разбива се отново.
Брашното също се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа....
Торта Честита Нова ГодинаПриготвяме блатовете, като разбиваме яйцето със захарта и добавяме киселото мляко с амонячната сода и лимоновия сок. Слагаме на части пресятото с бакпулвера брашно (може набухвателите да ви изглеждат много, но не се тревожете...
4
Зелник за Нова година
Полейте зелника за Нова година с разтопено масло и сложете да се изпече в умерена фурна....
Торта за Нова Година
Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете орехите, брашното и есенцията. Така приготвената смес се сипва в тава с хартия за печене и се изпича в предварително загряна фурна на 160-180 градуса. Изпеченият и изстинал...
Пита за Нова година
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Пресява се брашното в купа, сипва се бухналата мая, добавя се останалото прясно мляко, олиото, захарта, солта и яйцата, като се отделя...
Кафе Гранита ди кофе кон панно
Приготвяме 100 л силно еспресо. Захарта се смесва с водата и леко се загрява и бърка до пълното и разтваряне. Смесваме захарния сироп с кафето и разбъркваме. Наливаме готовата смес във формички за лед и слагаме във фризер...
Пилешка супа с ачини ди пепе
Почистеното пилешко месо поставете в тенджера заедно с дафиновия лист и останалите подправки.
Покрийте с вода и оставете месото да поври 1 час. След това извадете месото и го обезкостете. Получения бульон прецедете с...
Сос фрути ди маре с домати
Доматите се попарват за 3 мин. във вряща вода, белят се и се режат ситно.
Лукът и чесънът се запържват, прибавят се пресните домати и доматите от консерва. Добавят се морските дарове.
Готви се на тих на огън около...
Сандвич с риба тон Ди маре
Запечете леко тортилята на тиган.
Загрейте олиото в подходящ съд и изпържете бланшираните картофи за гарнитура към сандвича.
Измийте, почистете и нарежете марулята на тънки лентички. Нарежете пет от маслините, както...
Сладка баница за Нова Година
Празникът ще бъде чудесен с тази сладка баница за Нова Година на трапезата!...