Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем Плаващи острови
Върху него слагате островите. Украсете по желание.
За класическия вариант, първо, поставете крем, след това "острова" и се изсипва карамел (имах карамел сироп)....
Десерт Плаващи острови
Десертът Плаващи острови е невероятно вкусен.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, предизвикателство от MasterChef...
Заснеха русалка край гръцки островГръцки рибар засне необикновено същество, оприличено на русалка, край село Ѝа, разположено на остров Санторини. За кратко време снимките на рибаря се разпространиха из социалните мрежи....
13
Пясъчен островВ така получения пясъчен остров се забиват пластмасовите сламки (нужни са ни трия броя, като дължината определяте сами).
На сламките се надяват маслините, а на върха им се поставя листенце целина или магданоз....
1
Дресинг Хиляда острова
Горчицата, жълтъците и черният пипер се разбиват с миксер до получаването на гладък крем. Постепенно добавете двата вида лимонов сок.
Сипете олиото при непрекъснато бъркане, отначало го сипвайте на капки, след това на...
Сос 1000 островаСосът 1000 острова се овкусява с щипка-две сол и щипка червен пипер.
Съхранявайте соса в хладилник. Използвайте го за дресинг към различни салати....
1
Гръцки остров си отглежда столетници с козе мляко
Гръцкият остров Икария е едно от четирите места в света с висок процент на дълголетници. Останалите са Сардиния, Канауа в Япония и Коста Рика....
Салата от остров Ява
Нарежете зелето и лука на ситно. Смесете ги с маковото семе и стафидите.
В отделен съд сипете оцета, двата вида олио, пресования чесън, меда, къри сместа, соевия сос и джинджифила. Прибавете сместа към зелето, разбъркайте...
Пиле по рецепта от остров Ява
Маслото се загрява на слаб огън и щом се разтопи, се добавя медът и соевият сос.
С този сос се намазва пилето, слага се в тава с гърдите нагоре и се поръсва с магданоза. Запича се от двете страни във фурната на 220 градуса...
Фахитас със скариди и дресинг Хиляда острова
Дресинг Хиляда острова:
Нарежете на ситно всички съставки за дресинга и ги пасирайте....
Островно пиле с бадеми
Подсушете добре пилешките бутчета и ги натрийте с маслото и подправките. Поставете ги в подходящ съд и ги изпечете около 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Разрежете доматите на две половинки и покрийте...
Гръцки шницели
От свинското месо отрязваме 4 шницела, начукваме, овкусяваме със сол и черен пипер и изпържваме от двете страни в олио.
Чушките изпичаме върху котлона, задушаваме и обелваме. Нарязваме ги на ивички и ги запържваме в тиган...
Гръцки питки
Брашното се пресява със солта. Прибавя се маята, размита в хладката вода. Замесва се тесто, което се меси десетина минути върху посипана с брашно повърхност, докато стане гладко и еластично.
Тестото се разделя на 12 части...
Гръцки кадаиф
Трябва да се смесят канелата и смлените ядки, а корите да се слепят две по две с малко зехтин. В средата на всяка двойка кори се редят орехи и кадаиф, след което се завиват на руло и се поставят в намаслена тавичка.
Всички...
Гръцки соленки
Пресявам си брашно. Отделям белтъка от жълтъка. В дълбока купа си разбивам белтъка. Прибавям към него щипка сол. Амонячната сода я шупвам в 1 с.л кисело мляко.
Прибавям и содата с киселото мляко към белтъчената смес....
Гръцки палачинкиАз ги харесвам с кристална захар гръцките палачинки - няма да е излишно и малко домашно сладко - от малини например :)...
1
Гръцки Долмадес
Долмадес са гръцки сармички. Много вкусни се получават с пресни лозови листа, но когато не им е сезона, се използват консервирани.
Двата вида лук се нарязват на ситно и задушават в зехтин....
Гръцки сладки
След като извадим от фурната оставяме в тавата 5 минути и после внимателно овалваме гръцките сладки в пудра захар....
Гръцки кекс
Яйцата и захарта се разбиват с миксер в дълбока купа. Разбиват се до побеляване на сместа. След като сместа побелее, се добавят ванилията и олиото. Разбива се отново с миксер. След това се добавя и натуралният сок от портокал...
Гръцки гювеч
В дълбок съд сгорещяваме 1/2 ч.ч. от зехтина и запържваме предварителното нарязано на парчета месо, докато порозовеят. След това добавяме едро нарязаните лук, морков, праз и чесън и разбъркваме много добре.
Добавяме и...
Гръцки шиш
Наденицата нарязваме на кубчета, а доматите на ситно.
В подходящ съд слагаме наденицата и към нея прибавяме предварително натрошеното сирене, нарязаните домати, ригана, зехтина и сол на вкус, след което разбъркваме всичко...
Гръцки пайСложете гръцкия пай да се изпече в загряна на 180 градуса фурна за около половин час. Когато корите му станат златисти и хрупкави, паят е готов. Поднесете го на парчета....
3