Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни ОрехчетаЗамесваме си тестото. Откъсваме си малко и слагаме в отворите на преса за печене с форма на орехчета.
Печем си орехчетата в пресата на котлона. Оставяме да изстинат.
Правим си крема, като разбиваме яйцето, добавяме...
6
Домашни хинкали
Когато налепите домашните хинкали, може да замразите част от тях, за да имате под ръка готови за варене винаги, когато ви се хапва нещо вкусно....
Домашни кашкавалки
Изсипете маята в брашното и разбъркайте добавете и сол на вкус. Изсипвате млякото и водата /да са хладки/ и замесвате меко тесто. Оставяте го да втаса.
Втасалото тесто го разстилате на правоъгълник и го намазвате с плънката...
Домашни пурички
Маслото трябва да е със стайна температура. Маслото се разбива с миксер до получаването на пухкав крем. След това към маслото се прибавя и захарта. Отново се разбива с миксер.
Добавят се водата и жълтъкът. Разбива се...
Домашни кифлички
Свинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се разбива свинската мас и захарта. Разбиват се, докато сместа побелее.
Маята се разтваря в малко прясно мляко и малко захар. Разбърква се хубаво...
Домашни крутони
Филийките хляб се режат на малки парчета. Нарязаният хляб се прехвърля в дълбока купа и отгоре се изсипва зехтина.
Купата се разклаща хубаво, така че зехтинът да се поеме от хляба. В отделна купа се смесват подправките...
Домашни кантучиниПродуктите са на око. Захарта е по-малко от брашното. Всичко се разбърква с ръка. Тестото се разделя на 2 еднакви части.
Поръсете плота с брашно и разточете тестото на 2 продълговати франзели. Пекат се на 160 градуса...
1
Домашни донътиТестото правя, като в кухненски робот поставям всички продукти
и там си омесвам хубаво и еластично тесто - за 10-ина минути.
След това покривам тестото в купа и го оставям на топло да втаса хубаво около час,
Когато...
2
Домашни КренвиршкиРазтворете маята в хладката вода. Добавете захарта, солта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да втаса на топло.
Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята и останалите съставки. Омесете меко тесто. Оставете тестото...
2
Домашни чийзбургери
Първо се приготвят бургерите, като каймата се омесва много добре с черния пипер и останалите подправки. Оставя се за 30 мин. в хладилник.
От добре омесената и отлежала кайма, се оформят 6 бургера, като диаметъра им трябва...
Домашни Гироси
Месото се нарязва на филии, дебели 1 см и се намазват със смес от подправки и олио (може да се остави за около 1 час в хладилник да се овкуси добре), лукът се нарязва на полумесеци и се редуват един върху друг.
Завързват...
Домашни дюнериНакълцайте ситно пилешкото, поръсете го обилно със сол и черен пипер и след малко го запържете равномерно в тиган със сгорещено олио.
Готовото пилешко се вади и в съшия тиган се доливат 2 с.л. мазнина. Слага се арабската...
29
Домашни целувкиДълбок емайлиран съд се измива много добре и се подсушава отлично. Много е важно съдът да е абсолютно сух. Внимателно един по един белтъците (5 бр.) се отделят от жълтъците и се изсипват в съда.
Важно е яйцата да бъдат...
7
Домашни балатонки
Разбиваме си яйцето и го добавяме при леко затопленото мляко и суха мая, добавяме солта, захарта и олиото. Добавяме брашното и омесваме меко тесто. Разделяме на 12 малки топки.
Праз това време си нарязваме кренвиршите...
Домашни хамбургери
Най-напред се приготвят кюфтетата. Нарязваме на ситно лука, слагаме сол и черен пипер и ги прибавяме към каймата, която за предпочитане да е телешка.
Правим големи плоски кюфтета и ги изпържваме в тиган без мазнина....
Домашни гевречетаИзсипете брашното върху кухненския плот. Направете кладенче и сложете всички продукти за тестото.
Натрошете маята (ако искате, може да я разтворите предварително в прясното мляко).
Замесете меко тесто. Завийте с памучна...
1
Домашни солетиВ купа смесете водата със зехтина и солта на вкус.
Към течните съставки добавете предварително пресятото брашно.
С ръка замесете еластично тесто, ако ви се струва прекалено меко, добавете брашно, а ако полепва, добавете...
1