Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиле по индийски с ананасПиле по индийски с ананас
1
Ориза се сварява. Лукът заедно с растителното масло се задушава за няколко минутки. Месото се изпържва от двете страни. Прибавят се доматите и ябълката, нарязани на ситно; лука, ориза дафиновия лист, мащерка, магданоза...
Пиле по индийски с ананасПиле по индийски с ананас
1
Ориза се сварява. Лукът заедно с растителното масло се задушава за няколко минутки. Месото се изпържва от двете страни. Прибавят се доматите и ябълката, нарязани на ситно; лука, ориза дафиновия лист, мащерка, магданоза...
Пиле по индийски с бейби спанакПиле по индийски с бейби спанак
Пилето по индийски с бейби спанак възбужда вкусовите ви рецептори....
Агнешки ребърца по индийски на барбекюАгнешки ребърца по индийски на барбекю
Сервираме изпечените агнешки ребърца по индийски на барбекю с манго чътни....
Доматена супа по индийски с кюфтенца по българскиДоматена супа по индийски с кюфтенца по български
1. В тенджера или дълбок тиган се сипва зехтин или олио, в което се запържва лукът с нарязаните на ситно чесън и моркови. Добавя се джинджифилът и кърито и се разбърква. 2. Добавят се доматите и солта. Оставя се да се...
Мжадара - ориз по индийски с леща и лукМжадара - ориз по индийски с леща и лук
1
Запържва се до златисто в загрято олио и се поръсва с индийско орехче. Готовият ориз с лещата се слага в голяма чиния, отгоре се слага лукът и се полива с разтопено масло....
Канелони по индийскиКанелони по индийски
Индийските пасти за готвене се продават в повечето големи супермаркети и в специализирани магазини. За тези канелони по индийски Аз ползвах Mild Curry Paste....
Леща по индийскиЛеща по индийски
Лещата се слага да се вари, заедно с нарязания лук и чесън. Когато заври, се добавят сол на вкус и 1 с.л. къри. След като омекне, в олио за около 30 секунди се запържват заедно останалите подправки и се прибавят към...
Патладжани по индийскиПатладжани по индийски
Сервирайте патладжаните по индийски, поръсени със ситно нарязан пресен кориандър и сусам....
Свинско по индийскиСвинско по индийски
1
Загрейте по-голямата част от маслото и сложете свинското на парчета да се запържи. Добавете кориандъра, карамфила и ситно нарязаният лук. Разбъркайте и запържете за 10 минути при непрекъснато бъркане....
Хумус по индийскиХумус по индийски
7
Изсипете предната вечер нахута в тенджера, залейте с вода, колкото да се покрие, в която е разтворена 1 ч. л. сода. Оставя се да престои цяла нощ. На следващия ден водата се изхвърля и нахутът се измива добре в няколко...
Картофи по индийскиКартофи по индийски
1
В сгорещеното олио леко запържваме счукания чесън, джинджифила, кориандъра и куркумата. Прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета и нарязаната парченца шунка. Разбъркваме. Заливаме с водата, в която е разтворен бульона...
Пиле по индийскиПиле по индийски
Порционирайте пилешкото. Може да използвате само горни и долни бутчета. Смесете заедно киселото мляко, пресования чесън, олиото, оцета и всички подправки. Накиснете пилешкото в тази марината и го сложете да престои за...
Пилешко по индийскиПилешко по индийски
Пилешкото по индийски е много вкусно....
Телешко по индийскиТелешко по индийски
Нарязваме на дребни парчета месото и го запържваме. Изваждаме и в същата мазнина пускаме предварително нарязания на филийки и бланширан лук. Добавяме 2 с.л. брашно и една къри. Заливаме с топла вода или с бульон и...
Гювеч по индийскиГювеч по индийски
Ситно нарязаните лук и чесън запържете леко в олиото, наръсете ги с кърито и ги задушете на слаб огън 3-4 мин. Добавете настърганите домати, нарязания на дребно зелен фасул и оформените на малки кубчета картофи. Долейте...
Картофи по индийскиКартофи по индийски
1
В сгорещеното олио леко запържваме счукания чесън, джинджифила, кориандъра и куркумата. Прибавяме картофите, нарязани на малки кубчета и нарязаната парченца шунка. Разбъркваме. Заливаме с водата, в която е разтворен бульона...
Пиле по индийскиПиле по индийски
Порционирайте пилешкото. Може да използвате само горни и долни бутчета. Смесете заедно киселото мляко, пресования чесън, олиото, оцета и всички подправки. Накиснете пилешкото в тази марината и го сложете да престои за...
Жълт Ориз по ИндийскиЖълт Ориз по Индийски
Жълтият Ориз по Индийски е много вкусен!...
Зелен фасул по индийскиЗелен фасул по индийски
Ястието може да се сервира топло веднага или по-късно вече охладено. По желание гарнирайте с люти чушлета. Зеленият фасул по индийски е много вкусен....
Оранжева леща по индийскиОранжева леща по индийски
Традиционна индийска леща с характерни ориенталски подправки. Наситен богат микс от вкусове! Чудно Вкусно!...
Ароматен ориз по индийскиАроматен ориз по индийски
В рецептата за ароматен ориз по индийски съм избрала Мадраско къри. Ориз Басмати винаги се сервира с индийските ястия. Той има орехов вкус, който не получавате с обикновен бял ориз....
Тиквено пюре по индийскиТиквено пюре по индийски
Подправя се със сол, индийско орехче и къри. Тиквата се пюрира и се охлажда. Готовото тиквено пюре е може да бъде чудесна гарнитура....
Пиле по индийски ТандуриПиле по индийски Тандури
1
В купа се смесват всички продукти за приготвяне на маринатата без месото Леко се отделя кожата на пилешките бутчета, които се поставят в голям плик. Заливат се с маринатата. Пликът се завързва и се обръща няколко пъти...
Пикантна тиква по индийскиПикантна тиква по индийски
Тиквата се разрязва на две, семената се отстраняват. Тиквата се реже на резени заедно с кората. Пуска се във вряща вода за 10 минути. Отцежда се и се охлажда. Морската сол се смесва с кърито, куркумата и червеният пипер...