Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Скални връхчета за 15 минутиСкални връхчета за 15 минути
7
Сложете отново в хладилника за час да стегнат. Направете шоколадовия ганаш като загреете сметаната и преди да кипне, махнете от котлона....
Панирани връхчета от коприваПанирани връхчета от коприва
3
Към нея се добавят копривените връхчета. С лъжица се гребва от сместа и се изпържва в сгорещеното олио. Изваждат се върху лист кухненска ролка за да се отцедят....
Подстрижете връхчетата на косата си днес и ще забогатеете!Подстрижете връхчетата на косата си днес и ще забогатеете!
Оказва се обаче, че клъцването на връхчетата крие и неподозирани преимущества....
Бързи панирани връхчета от коприваБързи панирани връхчета от коприва
Почистваме много добре копривата, като отделяме само връхчетата. Измиваме ги и ги попарваме над мивката с гореща рода. След това оставяме копривата да се отцеди и изсъхне /да не е много мокра/....
Лесни панирани връхчета от коприваЛесни панирани връхчета от коприва
1
Връхчетата от коприва се потапят в сместа и се пържат в маслена баня. Изваждат се и се отцеждат върху кухненска хартия. Това е едно прекрасно мезе за бира или бяло вино....
Панирани копривени връхчета с яйцаПанирани копривени връхчета с яйца
Потапяме връхчетата от коприва в брашно и след това в яйчената смес. Пържим в нагорещено олио панираната коприва. Сервираме със сезонна салата. Неустоимо вкусни панирани копривени връхчета с яйца!...
Панирани връхчета от коприва с млечен сосПанирани връхчета от коприва с млечен сос
Сервираме панирани връхчета коприва с млечен сос....
Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров медБисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров мед
След като изстине прецеждам сместа от боровите връхчета, които вече са пуснали аромата си. Връщам прецеденото мляко на котлона, докато заври....
Как да се подстрижем самиКак да се подстрижем сами
8
Препоръчваме ви, ако това ви е за първи път, да заложите на по-обикновени подстрижки, за да не се окажете в много неприятна ситуация. Започнете с най-обикновено подстригване на връхчета....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....