Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Скални връхчета за 15 минутиСложете отново в хладилника за час да стегнат.
Направете шоколадовия ганаш като загреете сметаната и преди да кипне, махнете от котлона....
7
Панирани връхчета от коприваКъм нея се добавят копривените връхчета. С лъжица се гребва от сместа и се изпържва в сгорещеното олио. Изваждат се върху лист кухненска ролка за да се отцедят....
3
Подстрижете връхчетата на косата си днес и ще забогатеете!
Оказва се обаче, че клъцването на връхчетата крие и неподозирани преимущества....
Бързи панирани връхчета от коприва
Почистваме много добре копривата, като отделяме само връхчетата.
Измиваме ги и ги попарваме над мивката с гореща рода. След това оставяме копривата да се отцеди и изсъхне /да не е много мокра/....
Лесни панирани връхчета от коприваВръхчетата от коприва се потапят в сместа и се пържат в маслена баня.
Изваждат се и се отцеждат върху кухненска хартия. Това е едно прекрасно мезе за бира или бяло вино....
1
Панирани копривени връхчета с яйца
Потапяме връхчетата от коприва в брашно и след това в яйчената смес.
Пържим в нагорещено олио панираната коприва.
Сервираме със сезонна салата.
Неустоимо вкусни панирани копривени връхчета с яйца!...
Бисквитена торта Мечо с борови връхчета и боров мед
След като изстине прецеждам сместа от боровите връхчета, които вече са пуснали аромата си. Връщам прецеденото мляко на котлона, докато заври....
Как да се подстрижем самиПрепоръчваме ви, ако това ви е за първи път, да заложите на по-обикновени подстрижки, за да не се окажете в много неприятна ситуация. Започнете с най-обикновено подстригване на връхчета....
8
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...