Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнина
Разбърква се добре и оставяме за кратко да поеме аромата на подправките.
С мокри ръце се оформят средно големи кюфтенца, леко сплескани отгоре....
Баница, която не спадаПечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин.
Като я извадите, напръскайте с малко вода и я покрийте за около 10-15 мин.
Насладете се на една прекрасна баница.
Да ви сладко....
8
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
4
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
1
ДНК на тибетците не прилича на човешкотоСлед изследване бе установено, че ДНК на хората от Тибет силно се различава от ДНК на останалите хора на Земята. Учените, провели изследването, твърдят, че тибетците принадлежат към мистериозна група.
Проучването е проведено...
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
Пица в тава, но това не е пицата на баба Ви
Ако не е, включете котлонът си и я допържете за няколко минути или ако това не е опция я върнете във фурната.
След като я извадим изчакваме няколко минути, за да стегне кашкавала и режем на парчета....
Модни правила, които не трябва никога да прекрачваш
Преди избора на дрехите ви, трябва да се замислите за това, какви фасони ви приличат и разкриват красотата на силуета ви....
По ДНК приличаме на италианцитеНово генетично изследване показа, че по митохондриална ДНК българите си приличат повече с италианците и гърците, отколкото с другите славянски народи като руснаците, сърбите или поляците....
1
Бориса Тютюнджиева не прилича на себе си
Бориса Тютюнджиева доскоро бе смятана за една от най-красивите дами у нас. Днес обаче тя е качила значително количество килограми, което видимо се отразява на цялостната ѝ визия и излъчване.
В тазседмичното издание...
Пържен патладжан, който не задържа мазнина
Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиСлед това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин....
2
Ето какво да направим при бедствие или катаклизъм
Имайте готов план за вас и семейството ви
Може сте в различни части на града, когато ви сполети природно бедствие....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....