Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пиперена яхния от рецептите на бабаПиперена яхния от рецептите на баба
1
Пиперената яхния от рецептите на баба е готова....
Ябълков сладкиш от рецептите на бабаЯбълков сладкиш от рецептите на баба
На снимката е ябълков сладкиш от рецептите на баба със сняг (пудра захар) за моето малко момченце....
Пилешката яхния от рецептите на мамаПилешката яхния от рецептите на мама
Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Оставяме да поври, за да може брашното да мине необходимата термична обработка /да не остане сурово/....
Тиганичките на бабаТиганичките на баба
2
В зависимост от големината на лъжицата, която ползвате, от дадените количества се получават около 25-30 бр. от тиганички на баба....
Пататника на бабаПататника на баба
1
Пататника на баба е готов....
Соленките на БабаСоленките на Баба
Соленките на Баба са готови....
Макароните на бабаМакароните на баба
2
Добър апетит с тези вкусни макарони със сирене:) Макароните на баба са една от любимите ни закуски от едно време....
Мекичките на бабаМекичките на баба
Изпържват се и се сервират със сирене, топено сирене или за любителите на сладките закуски със сладко от горски плодове. Задължително и айрянче. Мекичките на баба са много вкусни!...
Сиренките на бабаСиренките на баба
Сиренките на баба са готови. Добър апетит!...
Питките на бабаПитките на баба
Опитайте Питките на баба и ще останете доволни....
Тутманикът на бабаТутманикът на баба
1
Тутманикът се пече на предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин. След като е готов, се изважда и покрива с кърпа. Тутманикът на баба става изключително вкусен и прекрасен за закуска!...
Бобчето на бабаБобчето на баба
2
Бобчето на баба е готово....
Лангидите на бабаЛангидите на баба
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови. Лангидите на баба са готови....
Туршията на бабаТуршията на баба
Залейте туршията на баба с врялата саламура. В следващите дни се претака около 4 пъти през 2-3 дена. Към 15 ден туршията е готова за консумация....
Зелник на бабаЗелник на баба
Разпределете обилно от плънката и навивайте листите на руло, след което на охлюв в намазнената тава. Зелникът се маже отгоре с равни части олио и кисело мляко....
Палачинките на бабаПалачинките на баба
2
Сместа се приготвя като разбиваме яйцата и захарта. "Изгасете" содата в киселото мляко и след като шупне я прибавете към яйцата. Прибавете всички останали продукти и брашното, при непрекъснато разбиване. Ако прецените,...
Кекса на бабаКекса на баба
Рецептата е от стария тефтер на баба ми....
Пицата на бабаПицата на баба
4
Разточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре. Наредете предварително нарязаните кренвирши, маслини, краставички, чушка и гъби, поръсете царевицата и настържете отгоре...
Пърленките на бабаПърленките на баба
4
Оставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма. Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
Лютеница на бабаЛютеница на баба
1
Напълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
Салатата на БабаСалатата на Баба
9
Режем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата. Добавяме сол на вкус и олио. Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
Форнетите на БабаФорнетите на Баба
Разрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече). В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
Толумбичките на БабаТолумбичките на Баба
Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
Тиквеника на бабаТиквеника на баба
5
Завивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина. Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
Козунака на бабаКозунака на баба
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти. Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....