Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълков сладкиш от рецептите на баба
На снимката е ябълков сладкиш от рецептите на баба със сняг (пудра захар) за моето малко момченце....
Пилешката яхния от рецептите на мама
Добавяме и чесъна, нарязан на дребно. Оставяме да поври, за да може брашното да мине необходимата термична обработка /да не остане сурово/....
Тиганичките на бабаВ зависимост от големината на лъжицата, която ползвате, от дадените количества се получават около 25-30 бр. от тиганички на баба....
2
Макароните на бабаДобър апетит с тези вкусни макарони със сирене:)
Макароните на баба са една от любимите ни закуски от едно време....
2
Мекичките на баба
Изпържват се и се сервират със сирене, топено сирене или за любителите на сладките закуски със сладко от горски плодове. Задължително и айрянче.
Мекичките на баба са много вкусни!...
Тутманикът на бабаТутманикът се пече на предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин.
След като е готов, се изважда и покрива с кърпа.
Тутманикът на баба става изключително вкусен и прекрасен за закуска!...
1
Лангидите на баба
Котлонът трябва да е на средна степен, за да не останат отвътре сурови.
Лангидите на баба са готови....
Туршията на баба
Залейте туршията на баба с врялата саламура.
В следващите дни се претака около 4 пъти през 2-3 дена. Към 15 ден туршията е готова за консумация....
Зелник на баба
Разпределете обилно от плънката и навивайте листите на руло, след което на охлюв в намазнената тава. Зелникът се маже отгоре с равни части олио и кисело мляко....
Палачинките на бабаСместа се приготвя като разбиваме яйцата и захарта. "Изгасете" содата в киселото мляко и след като шупне я прибавете към яйцата.
Прибавете всички останали продукти и брашното, при непрекъснато разбиване. Ако прецените,...
2
Пицата на бабаРазточете тестото в тава, намазана с олио. Намажете тестото първо с олио, а после с доматено пюре.
Наредете предварително нарязаните кренвирши, маслини, краставички, чушка и гъби, поръсете царевицата и настържете отгоре...
4
Пърленките на бабаОставете тестото да се почине около 30 минути, след което го разделете на топки и разточете на тънки кори с кръгла форма.
Намазваме всяка кора с мас, поръсваме с малко натрошено сирене и сгъваме на две....
4
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
1
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
9
Форнетите на Баба
Разрежете го на квадратчета, широки около пет сантиметра (или повече).
В центъра на всяко квадратче сложете по малко от кайсиевото сладко....
Толумбичките на Баба
Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията....
Тиквеника на бабаЗавивайте на руло и така редите корите в подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина.
Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
5
Козунака на баба
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се плете на плитки или се оформят на кифлички. Оставя се пак да втаса....