Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Зашиваме я хубаво и я слагаме в тава, посипваме я с подправки, добавяме малко от бульона, в който я сварихме, и я печем за около 30 минути....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча. Вържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето....
Каква жена си според деня на раждане?Каква жена си според деня на раждане?
Според древно учение характера на жената зависи изключително много от деня, в който тя е родена. Вижте какво са казали мъдреците за вашата дата и се убедете, че нито една ваша черта не е случайна!...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата. Нарязват се на дебели кръгчета. Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л. Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
Антиоксидантна топла напитка, която ни тонизира с неподозираните си качества и осигурява стабилно здраве и ведрост! С благодарност към природата, която ни дарява своите дарове!...
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
Измиваме и сваряваме пилешкото месо. Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине. В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го задушаваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания...
Кой ден от седмицата си роден? Виж какво значиКой ден от седмицата си роден? Виж какво значи
19
Ето защо винаги хората са се интересували какви послания им праща денят на тяхното раждане. Всеки ден има своя скрит смисъл, зад който може да се крие загадката на всичко онова, което ни се случва....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан ТанСупа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Доматите се бланшират, обелват и нарязват на едро. Лукът се накълцва и се запържва в мазнината. Долива се вода и когато заври, се добавят доматите. Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в...
Характер според сезона, в който сте родениХарактер според сезона, в който сте родени
6
Вижте още: - Късметлийски сезон според зодията; - Какво говори за характера ти как се ръкуваш....
Пияч според зодията! Виж какъв си тиПияч според зодията! Виж какъв си ти
Винаги реагирате първи, за да потушите кавгите, когато между приятелите ви избухне спор. Скорпион Винаги сте готови за нощ навън. Когато отидете в бара, нямате задръжки....