Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Диета за перфектна форма до КоледаДиета за перфектна форма до Коледа
1
Имаме малко време до Коледа, но то е напълно достатъчно да влезем във форма. Трайно отслабване не се постига с малки порции и глад....
Лазаня от А до ЯЛазаня от А до Я
Оставете да ври поне 2 часа на много слаб огън. Междувременно ако работите с готови кори за лазаня, трябва да я сварите в тенджера с подсолена вода и 2 с.л. зехтин....
Кафето, преди да стигне до насКафето, преди да стигне до нас
Като топла или студена напитка кафето се употребява почти от всички народи. Кафето е станало любима напитка на хората от най-различна възраст поради приятния си специфичен аромат и вкус. То няма хранителна стойност...
Лошите навици водят до разводЛошите навици водят до развод
Адвокатите от британска бракоразводна кантора определили кои са най-дразнещите навици на половинките, които могат да доведат до развод....
Перфектната вечеряПерфектната вечеря
2
В не много голям съд се завира вода и се потапя морковът за около 2 минути, изважда се и заедно с краставичките се режат на лентички. Гъбите се нарязват на филийки....
Перфектната закускаПерфектната закуска
2
Оставяте в тостера за 2/3 минути, за да се разтопи кашкавалът. 2. Нарязвате краставицата и ябълката. 3. Слагате всичко в чиния и добавяте 1 шепа микс от ядки и стафиди....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Перфектната лесна МусакаПерфектната лесна Мусака
6
Когато бухне силно, пускаме само грила на фурната на максимална температура, за да може заливката да придобие златист цвят за 3-4 минути. Изваждаме от фурната и поднасяме с пресен магданоз....
Перфектната пържена цацаПерфектната пържена цаца
После загряваме мазнина в тиган и пускаме вътре цацата с ръце бързо, внимаваме да не пръска олио. На два или три тигана свършва рибата. Зависи от големината на тигана....
Перфектната шкембе чорбаПерфектната шкембе чорба
1
Сложете да заври и гответе 10-15 минути на слаб котлон. Прибавете шкембето, сол и черен пипер на вкус. Може да добавите и една чаша от бульона, в който е вряло шкембето. Аз лично не го предпочитам. Въпрос на вкус е....
Коктейл Перфектната ЛюбовКоктейл Перфектната Любов
Изчакваме добре да се охлади този готов микс. Пресипваме коктейла в охладена, висока и тънка чаша, допълвайки я с още лед. Нашият коктейл Перфектната Любов е готов и чака да бъде изпит....
Перфектната шоколадова тортаПерфектната шоколадова торта
За шоколадовия ганаш на водна баня разтапяме шоколада с маслото, добавяме сметаната, разбъркваме до получаване на еднородна смес без бучки. Заливаме перфектната шоколадова торта и декорираме по избор....
Перфектната сладка баницаПерфектната сладка баница
Печете корите на 180 градуса за около 20 минути, или до приятен загар. Яйцата разбивате със захарта и ванилената захар. Прибавяте към тях затопленото мляко и бъркате с тел до разтварянето на захарта....
Перфектната градинска салатаПерфектната градинска салата
Разбъркваме добре, ако е необходимо, добавяме още сол към перфектната градинска салата....
Перфектната солена тортаПерфектната солена торта
3
Бон Апети с нашата перфектна солена торта! Дони Ники...
Перфектната Торта ГарашПерфектната Торта Гараш
После перфектната торта Гараш отива в хладилника за няколко часа. Бон Апети!...
Перфектната турска баклаваПерфектната турска баклава
Залейте горещия сироп върху баклавата и оставете да се напои хубаво. Поръсете я с фино смлян шамфъстък, който може да запечете на сух тиган (ако ядките са сурови). Перфектната турска баклава е готова....
Перфектната патладжанена разядкаПерфектната патладжанена разядка
Пасирайте до получаване на перфектно гладка разядка. Ако се налага, овкусете с подправки по ваш вкус. Поднесете с брускети, препечени филийки или каквото обичате. Перфектната патладжанена разядка е готова....
Перфектната брауни тортаПерфектната брауни торта
Перфектната брауни торта е готова....
Перфектната рибена чорбаПерфектната рибена чорба
Поднасяме Перфектната рибена чорба с лимонче....
Перфектната кюфтета яхнияПерфектната кюфтета яхния
Поднесете перфектната кюфтета яхния с домашен хляб и салата по избор....
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
4
В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....