Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладка пита на Рози
БЕЗ ВТОРО ВТАСВАНЕ, печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Сладката пита на Рози е готова....
Панирани гъби БулкаЗа тази рецепта е препоръчително да се изберат дребни гъби Булка.
Те се измиват и почистват, след което се потапят цели във вряла вода за около минута. Измиват се със студена вода и се оставят да се отцедят....
2
Мариновани гъби Булка
Гъбите се почистват и нарязват на едро. Пускат се за десетина минути във вряла вода, подправена с малко оцет и сол, след което се измиват веднага с ледена вода....
Много вкусна питка на рози
Питката се оставя да втаса още 30 минути, сле което се намазва с разбитите жълтъци, поръсва се със сусам и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Много вкусната питка на рози наистина е страхотна!...
Баница с късмети на рози
Сиренето се натрошава в чиния, корите се разстилат на плота.
Взема се една кора, поръсваме с малко натрошено сирене и набираме с ръце като хармоника, а после се навива на охлювче....
Питка на рози с кайма
Добавяте маята към брашното, но не наведнъж, а на порции, и замесвате меко, нелепкаво тесто.
Оставяте да втаса на топло. Аз го слагам във фурната на 70 градуса.
След като втаса, го разделяте на пет еднакви топки....
Гъби Булка с праз
Според опитните гъбари булка е една от най-вкусните гъби и не е необходимо вкусът ѝ да бъде дообогатяван с много подправки....
Сладка баница на рози с локумОставете го втаса, след което го разделете на 9 еднакви топки.
Всяка една топка се разточва на тънка кора, след което готовите кори се намазват с разтопена мас....
2
Гъба Булка
История на гъба булка
Булката е от гъбите, които имат стара история. Този вид гъби са били познати на човечеството още през първото столетие....
Баница на рози с яйца и сиренеПечете страхотната баница и печете на 180 градуса до готовност.
Баницата на рози с яйца и сирене е готова!...
1
Гъби булка с глухарче и яйца
Нарежете лука и чесъна на ситно и сложете маслото да къкри на умерен огън.
Нарежете гъбите булка и добавете лука....
Булка гъба с масло и сметанаБулка гъба със сметана може да се сервира както самостоятелно, така и като сос към месо....
1
Фусили с гъби булка и тиквички
Нарежете гъбите булка на филийки, а тиквичките на големи парчета. Нарежете лука на малки кубчета.
В зехтин задушете лука, добавете и гъбите към него. Задушавайте 20 минути....
Сладки Рози
Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
Изпечените и охладени рози заливате с приготвения горещ сироп. Получават се страхотни сиропирани сладки.
Сладките Рози са готови....
Карнавални рози
В средата на изпържените рози се слага по една вишна, ягодка или череша от сладко.
Карнавалните рози се поръсват с пудра захар....
Ябълкови рози
Ябълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л....
Постна баклава с орехи във формата на рози
Нарежете двете рула с остър нож на 13 части - рози.
Подредете баклавичките в покрит с маргарин лист за печене.
Загрейте добре фурната на 250 °C, намалете температурата на 120 °C и поставете тавата с рози....
Засаждане на рози чрез резници
През есента градинарите, отглеждащи рози, се заемат с резитбата им. Излишните клони, останали след придаване на спретнат вид на розовите насаждения, могат да влязат в употреба като резници. Така освен премахването на прецъфтелите...
Погача с рози
След това разделям тестото на 4 части, които ги разточвам на правоъгълник. На първата сложих разтопено масло и сирене, отгоре сложих втората кора, на нея също сложих масло и сирене, навих на руло и нарязах малки рулца....
Сладко от рози
Докато е още горещо разлейте сладкото от рози в бурканчета и ги затворете, след което ги приберете на тъмно място....
Много сладки рози
Поставят се в подмазана тава и се пекат до порозовяване на 180 градуса.
За сиропа:
В тенджера се смесват водата и захарта и се оставят да заврат.
Вече изстиналите рози се сиропират и се оставят да поемат сиропа....
Солени кифлички розиКогато е готово тестото, взимаме едно топче, разточваме го тънко, колкото чаена чинийка, и с нож от четирите краища на кръст разрязваме приблизително около 2 см./от вън на вътре/. Да се получи детелина....
1