Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Билки за облекчаване на дишанетоБилки за облекчаване на дишането
1
Билките, използвани като белодробни тоници, работят директно върху белите дробове и гърдите и са особено ефективни за облекчаване на дишането....
При астма - сироп от лукПри астма - сироп от лук
Изцедете сока от 500 грама стар лук, сложете в буркан и добавете 500 грама захар. Запечатайте буркана и го оставете на слънце 14 дни. Приема се по 1 супена лъжица от сиропа преди хранене....
Сироп от чесън и лук при бронхитСироп от чесън и лук при бронхит
Този сироп от чесън и лук при бронхит не се препоръчва при възрастни хора и при хора с гастрити и язви, защото чесънът засяга стените на червата на стомаха....
Този сироп от лук и мед чисти дробовете на пушачите!Този сироп от лук и мед чисти дробовете на пушачите!
1
Пие се, докато свърши сиропът. Следващата доза може да приготвите след 3 месеца. Бъдете здрави!...
Царевичен сиропЦаревичен сироп
Описание на царевичен сироп Царевичният сироп е сладък ядлив сироп, направен от естествени захари, намиращи се в царевицата....
Кленов сиропКленов сироп
1
Кленов сироп клас С притежава по-малко витамини и минерали от А сиропа, защото сиропът А клас се извлича пръв, а след него се извлича и сиропът предназначен за производството на клас С....
ЛукЛук
Лукът се класира в първата десетка зеленчуци, произвеждани по света. Смята се, че лукът произхожда от Азия и започва да се култивира в след 1630 г. Лукът е сезонно растение, което расте добре при широк диапазон от температури...
Касисът облекчава настинкитеКасисът облекчава настинките
Настинките и грипните състояния могат да се облекчат от екстракт от касис. Прясно изстисканият сок от плода, към който можете да прибавите мед или захар, облекчава силната кашлица и пресипналостта на гласа....
Сироп от яконСироп от якон
Като заместител на сиропа от якон може да се използват сироп от агаве, меласа, стевия или кленов сироп....
Глюкозо-фруктозен сиропГлюкозо-фруктозен сироп
1
Употреба на глюкозо-фруктозен сироп Глюкозо-фруктозният сироп се добива чрез процес на ензимна хидролиза на царевично нишесте и е много богат на фруктоза....
Див ЛукДив Лук
Дивият лук (Allium schoenoprasum) с неговите фини зелени пера е най-малкият вид ядлив лук. Дивият лук е многогодишно растение, достигащо височина до 50 см, като за негова родина се считат както Азия и Европа, така и Северна...
Зелен лукЗелен лук
1
Всеки знае колко полезни са зеленчуците и как консумацията им ни дава здраве и дълголетие. Един много често използван зеленчук на българската трапеза е зеленият лук, който повечето хора смятат за съвсем обикновен и не се...
Сортове лукСортове лук
У нас съществуват няколко обособени сортове лук. Те се различават по своите биологични особености и стопански качества. Основно са разделени в три категории – сладък лук, лютив и по-лютив. Всеки един от тях има по няколко...
Ментов сиропМентов сироп
Готовият сироп се налива в стъклени бутилки с капачки и се съхранява в хладилник. Поднася се разреден с газирана или минерална вода, кубчета лед, листенца мента и резен лимон за свежест. Ментовият сироп е готов....
Златен сиропЗлатен сироп
Сиропът трябва да придобие меден цвят, но да е с по-рядка консистенция от него. Използва се за печене, различни десерти и глазури....
Черешов сиропЧерешов сироп
Тъй като количеството е малко, сиропът е за директна консумация. Разрежда се с вода в пропорции, желани от вас, и се поднася с бучки лед....
Царевичен сиропЦаревичен сироп
1
Ако пък ще правим сироп в по-малки количества, можем да намалим количеството на захарта. Разбъркваме, докато захарта се разтопи и течността се сгъсти. Изчакваме да изстине и сервираме....
Лавандулов сиропЛавандулов сироп
Сервираме сиропа охладен в компанията на Совиньон блан, гарнираме с лимонени резени и разреждаме със сода. Ако решим да съхраним ароматният сироп за студените зимни нощи, го стерилизираме 5 минути за капачката....
Портокалов сиропПортокалов сироп
Излива се горещият сироп в нея, разбърква се, дърпа се от котлона и се оставя два часа да престои....
Къпинков сиропКъпинков сироп
Плодовете се изчистват и измиват добре. Поставят се в дълбок съд с водата и захарта. Вари се до пълно разваряване на плодовете. Прецежда се, насипва се в съдове и се стерилизира 5 мин. Разрежда се на вкус...
Боровинков сиропБоровинков сироп
Върнете сиропа в тенджера и варете 15 минути. Добавете лимоновия сок и след 2-3 минути махнете съда от котлона. Охладеният сироп разпределете в бутилки и съхранявайте в хладилник....
Ягодов сиропЯгодов сироп
1
Сварете захарта и сока за 45 минути, след което оставете сиропа да престои за 24 часа. Преди да го разсипете в бутилки, махнете образувалата се пяна отгоре....
Малинов сиропМалинов сироп
Още топъл разлейте сиропа в сухи бутилки и ги затворете, след като сокът изстине. Стерилизирайте за 10 минути....
Шоколадов сиропШоколадов сироп
2
Свалете готовия шоколадов сироп и го ароматизирайте с есенцията. Използвайте шоколадовия сироп за торти, сладкиши, кремове и коктейли....
Вишнев сиропВишнев сироп
Вишневия сироп разсипете в бутилки и добре ги затворете. Съхранявайте на хладно и тъмно място....