Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Люто мезеЛюто мезе
Почистете пиперките от дръжките и семките и ги изпечете. Задушете ги за няколко минути, обелете ги и ги нарежете на ситно. Добавете настъргания лук, обелените и нарязани на малки кубчета домати. Начукайте продуктите в...
Люто печено пилеЛюто печено пиле
2
Загрейте фурната на 230 градуса. Измийте добре пилето и го подсушете. Сложете го в тава за печене и го намажете със зехтина. Смесете босилека, ригана, черния пипер, солта, червения и кайенския пипер. С получената...
Панирано люто пилешкоПанирано люто пилешко
Нарязваме пилешкото филе на парчета и го заливаме с киселото мляко. Объркваме и прибираме в хладилника за 4-5 часа. След това изтръскваме парчетата пилешко от киселото мляко и ги подреждаме в чиния. Посоляваме ги. Смиламе...
Люто Блъди МериЛюто Блъди Мери
В шейкър се слага около 8-9 бучки лед. Сипва се водката и фреша лимон. 1 даш означава едно тръскане на шишенцето. Добавят се сосът Табаско и Уорчестър. Сопва се доматеният сок. Поръсва се със сол и черен пипер. Захлупва...
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
7
Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки. Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино. Начупените китайски спагети и...
Люто - кисела супаЛюто - кисела супа
2
Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин. Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват...
Люто сочно пилеЛюто сочно пиле
Измийте и подсушете добре пилето. Разрежете го с остър нож през гърба, но не го разделяйте на две части. Махнете гръбнака и разтворете пилето, много внимателно извадете гръдната кост, но отново без да разделяте двете...
Люто - кисела супаЛюто - кисела супа
2
Месото се нарязва на ивици с дължина около 5 см. и заедно със скаридите и бульона се слага в тенджера да заври и се оставя да ври на тих огън 4 - 5 мин. Гъбите се накисват за 5 мин. във вряща вода и след това се нарязват...
Люто-кисела супаЛюто-кисела супа
7
Нарязваме моркова и краставицата (небелена) с остър нож на ивички, като кибритени клечки. Накълцваме месото на парченца и го смесваме с малко размито нишесте, сол и 1 с.л. червено вино. Начупените китайски спагети и...
Люто и бременностЛюто и бременност
Казват, че консумацията на пикантни храни в края на бременността може да помогне за стимулиране на раждането. Ако пикантните храни можеше да предизвикават преждевременно раждане, то ние щяхме да сме свидетели на много на...
Китайска люто-кисела супаКитайска люто-кисела супа
2
Първото нещо, което трябва да направим, е да накиснем гъбките във вода. След като поседят 30 мин. в тенджера, сипваме бульона, солта, соевия сос, водата от гъбите и нарязаните на ивички гъби и бамбук. Варим на силен котлон...
Люто говеждо по СъчуанскиЛюто говеждо по Съчуански
Запържете говеждото, чесъна, лука, джинджифила, лютите чушки в бульона на силен огън, докато омекнат - за около две минути. Добавете царевичното брашно със соевия сос. Оставете го да къкри и бъркайте, докато сосът се сгъсти...
Люто пилешко от Южна АмерикаЛюто пилешко от Южна Америка
Месото се нарязва на малки кубчета около 1-2 см. Поставя се в незалепващ тиган със загрято олио и започва да се пържи на умерен огън. Като побелее, се прибавя лукът, нарязан на полумесеци, лютите чушки на много ситно...
Люто токбоки (Tteokbokki) с телешкоЛюто токбоки (Tteokbokki) с телешко
Нарежете телешкото месо и зелето на тънки ивички, а лукът и чесъна на ситно. Сипете 1 ч.л. сусамово олио, соевия сос и наситнения чесън при телешките ивички и хубаво ги оваляйте. Загрейте тиган до горещо с незалепващо...
Ямайско люто пиле (Jerk chicken)Ямайско люто пиле (Jerk chicken)
Сухите подправки на зърна се смилат в кафемелачка или в мощен процесор (кухненски робот). Чесънът и лукът се смилат заедно със захарта, сока от лайм (прясно изцеден) и соевия сос. Смесват се всички продукти за маринатата...
Богато гювече с люто чушлеБогато гювече с люто чушле
На дъното на гювечето се слага малко краве масло. Наденицата се нарязва на кръгчета, а беконът на кубчета, след което се слагат в гювечето. Чушката, доматът и гъбите се нарязват на кубчета и се слагат при останалите...
Люто говеждо върху чипс от тортилаЛюто говеждо върху чипс от тортила
Залейте чушките с врялата вода и оставете за 20 минути. През това време отрежете кръгчета от тортилата. Загрявате олио в уок и ги пържите, докато станат леко кафяви. Подсушете кръгчетата върху хартия. Прецедете чушките...
Люто пиле, чушки и доматено ризотоЛюто пиле, чушки и доматено ризото
Загрявате предварително фурната на 200 градуса. Загрявате зехтина в голям стъклен/глинен съд и прибавяте лука, чесъна и чушките – разбърквайте добре, докато зеленчуците омекнат. Извадете ги след това, но оставете мазнината...
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
2
Когато хапвате люто, увеличавате притока на кръв, което кара сърцето ви да изпомпва повече кръв. Чушките укрепват стените на кръвоносните съдове и поради богатото си съдържание на витамин А и С. 4....
Пушачите трябва да ядат лютоПушачите трябва да ядат люто
Всеки от нас се е заричал да спре цигарите от утре и никога не го е изпълнявал. Малцина са тези, които са се справили с обещанието. За тези от вас, които продължавате с вредния навик, препоръчваме да консумирате повече...
Свински хапки с люто къри и гъбиСвински хапки с люто къри и гъби
Гъбите се нарязват на филийки. Посоляват се и се запичат за 2 минути в сух тиган и се махат от огъня. Лукът (или празът) се нарязва на едро. Задушава се в зехтина, докато придобие златист цвят. Към него се добавят маслото...
Опасно ли е прекаляването с лютоОпасно ли е прекаляването с люто
1
Действието на лютите подправки върху човешкия организъм е следното: те възбуждат апетита, което води до стимулиране на работата на стомашно-чревния тракт и по-доброто храносмилане. Затова много хора изобщо не сядат на маса...
Люто печено пиле с червен пипер и испански оризЛюто печено пиле с червен пипер и испански ориз
Първо, смесвате лимоновия сок, зехтина, червения пипер, чушките, чесъна и пилето в голяма купа и подправяте. След това увивате месото във фолио и изпичате на грил или на барбекю, докато стане кафяво. За да приготвите ориза...
Ползи и рискове от консумацията на лютоПолзи и рискове от консумацията на люто
Лютите чушки могат да се срещнат на почти всяка наша трапеза, но са широко разпространени и в други части на света, като няма как да не се спомене и Мексико. Там, наред с царевицата, чили чушките се нареждат сред най-използваните...
Болки в корема от консумацията на лютоБолки в корема от консумацията на люто
За много хора, които изпитват чувство на парене в стомаха, това обикновено се случва след хранене. Най-често е виновна пикантна храна. Има няколко причини, поради които пикантната храна предизвиква усещане за парене в стомаха...