Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си сложа очна линия?Как да си сложа очна линия?
Малко парченце се поставя така, че единият му ръб съвпада с линията на долните мигли, а другият - с края на веждите....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да си направим очна линияКак да си направим очна линия
Носенето на очна линия дава акцент и съсредоточава вниманието върху вашите очи. Използвайте течна очна линия, за да дадете на очите си драматичен вид и ефекта на котешките очи....
Очна линия в стил Котешко ОкоОчна линия в стил Котешко Око
Следва нанасянето на очната линия – започнете от вътрешната част на клепача и с плавни движения издължете линията до края на клепача. Важно е в края му да направите линията малко по-дебела. 4....
Перфектната очна линия! Ето как да я постигнетеПерфектната очна линия! Ето как да я постигнете
Опитайте всеки един от тях и преценете кой се поставя най-лесно./page page3. Подпирайте лактите си По време на нанасянето на очната линия трябва да фиксирате лактите....
Хитринки за по-лесно слагане на очна линияХитринки за по-лесно слагане на очна линия
Стъпка 3: Очната линия Независимо какъв тип очна линия използвате, започнете като направите тънка линия на над миглите, направете същото и с другото око....
Коя е правилната очна линия според формата на окото?Коя е правилната очна линия според формата на окото?
За малките очи може да нанесете класическото котешко око, но за да отворите погледа, трябва да поставите на клепачите си сенки за очи в светъл нюанс, като наблегнете на вътрешната част на всяко око....
Как да направим карамел без грешкаКак да направим карамел без грешка
2
Всеки може да разтопи захар на котлона, но само най-добрите готвачи могат да направят перфектния карамел, защото те напълно са овладели кулинарната техника за безгрешното карамелизиране на захарта. Ето и няколко съвета, с...
Очна хипертензияОчна хипертензия
Какво е очна хипертензия Очната хипертензия представлява високо вътреочно налягане. Неизправността на дренажа в окото причинява високото налягане. Очите постоянно отделят бистра течност, наречена вътреочна течност, която...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....