Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си....
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
Спаначени кюфтенца (на тиган или на фурна)Спаначени кюфтенца (на тиган или на фурна)
2
Може да поднесете спаначените кюфтенца на тиган или на фурна за още по-голяма наслада с вкусен чеснов сос, който се забърква от кисело мляко, зехтин и намачкан чесън или за по-гладка консистенция - с чесън на прах....
Кратка биография на Хелена КристенсенКратка биография на Хелена Кристенсен
Хубавата Хелена започва своята моделска кариера на крехката възраст от 9 г. През 1986 г. Хелена печели конкурсът Мис Дания и това поставя началото не една бляскава кариера....
Атлантида - реалност или история на 9000 години?Атлантида - реалност или история на 9000 години?
7
Историята за изгубения континент Атлантида е една от най-завладяващите легенди на нашата цивилизация и е вдъхновила всякакви истории и спекулации....
Картофени кюфтенца на фурна или еър фрайърКартофени кюфтенца на фурна или еър фрайър
Пекох на програма roast, 190 градуса, 20 минути, по 10 минути от всяка страна. Обръщайте ги внимателно. Картофените кюфтенца на фурна или еър фрайър са много вкусни! Източник: Вкусни рецепти с Валерия...
Спанак с елда или ориз на тиганСпанак с елда или ориз на тиган
Сервираме спанак с елда или ориз на тиган с гарнитура от доматки на филийки или друго по ваш вкус....
Коктейл Красивата КолинсКоктейл Красивата Колинс
Насладете се на прекрасния коктейл Красивата Колинс, независимо кой сезон е....
Кремчета КрасотаКремчета Красота
1
Кремчетата Красота са страхотни!...
Зеленият човек или истинската история на човека без лицеЗеленият човек или истинската история на човека без лице
Историята за Зеления човек, познат още като Човека без лице, е зловеща градска легенда от американския Среден запад. Тя била изключително популярна в средата на 50-те до края на 60-те години на ХХ век....
Коктейл Черна КрасотаКоктейл Черна Красота
Пресипваме в заледена чаша за мартини и добавяме маслинката отгоре на чашата, с помощта на коктейлна клечка сабя. Пробваме готовия коктейл Черна Красота и ако не ни хареса, правим нов с черна водка....
Историята на шоколада или кой го създаваИсторията на шоколада или кой го създава
Друг повратен момент в историята на шоколада идва през 1875 г., когато швейцарецът Даниел Петер изобретява нов вид шоколад - млечен шоколад....
При подуване на клепачите от алергия - бял равнец или лайкаПри подуване на клепачите от алергия - бял равнец или лайка
Рецептата за запарка с бял равнец или лайка при подуване на клепачите от алергия е от книгата на Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова ‐ "Лечебни отвари, сиропи и настойки", 2009....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Оставя се да ври на тих огън до готовност. Когато зелето се е сготвило, се добавя оризът, слага се сол на вкус и чорбата се вари до готовност на ориза....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
В зелевата чорба се нарязват на ситно червените шушки и празът. Всичко се обърква и разядката е готова за консумация....
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Красотата на гърдитеКрасотата на гърдите
Красотата на женските гърди от векове е възпявана от поети и рисувана от най-известните художници в света. Тя винаги е била символ на нежност и женственост....
Красотата на веждитеКрасотата на веждите
Веждите придават истинска магия на лицето, ако са правилно оформени и развалят визията, ако линията им не е изпипана правилно. Затова добрият козметик започва корекцията на лицето от веждите. Тъй като веждите са визитката...
Витаминът на красотатаВитаминът на красотата
1
Като витамин на красотата се определя бета каротин. Този мастноразтворим пигмент е и силен антиоксидант. Бета каротинът е провитамин на витамин А....
История на КолатаИстория на Колата
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
История на сиренетоИстория на сиренето
В САЩ отбелязват деня на сиренето от повече от 100 години, като на тази дата акцентът е да се научи повече за производството и историята на сиренето, да се отпразнува весело събитието и разбира се - да се хапнат сиренца на...
История на марципанаИстория на марципана
У нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
История на фондютоИстория на фондюто
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на бургераИстория на бургера
Хамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...