Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Антибиотичната резистентност – новата заплаха за човечеството
Резистентността към антибиотици нараства с толкова обезпокоителна скорост, че те рискуват да загубят ефективността си изцяло....
Разработиха молекула, която преборва антибиотична резистентност
Откритието, обръщащо антибиотичната резистентност, може да позволи да се използват лекарства, които в момента са безполезни....
Защо антибиотичната резистентност е проблем на безопасността на храните?
Употребата на антибиотици може да доведе до резистентност при хранителните патогени, които разболяват хората....
МедовинаЛимоните се нарязват на четвъртинки и се отстраняват семките, а стафидите се промиват внимателно с вода.
В дълбок съд се изсипват лимоните, стафидите и меда. Отделно водата и се оставя да кипне, оставя се настрана леко...
3
Бяла медовина
Изчакайте медовината да отлежи и ферментира 15-20 дни, след което я сипете в бутилки, които запушете добре.
Сложете бутилките на студено и ги засипете с пясък.
Медовината е готова за консумация след 3 месеца....
Шведска питипана
Цвеклото се обвива във фолио и се пече на 220 градуса около час и половина. Охлажда се, обелва се и се реже на тънки филийки. Слага се в купа, поръсва се със сол и се налива оцетът. Разбърква се и се оставя на топло за 40...
Руска манастирска медовина
Медът се залива с 2 литра топла вода и се загрява на котлона. Щом кипне, котлонът се намалява и сместа се вари на минимален огън 3 часа. Добавя се хмелът, канелата, кардамонът и белият пипер. Вари се още 1 час.
Ако течността...
Руска светла медовина
В емайлиран съд се излива медът, залива се с горещата вода и се оставя за 24 часа на топло.
След това се загрява за 1 час на слаб огън. Добавя се хмелът и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново.
След това...
Руска малинова медовина
Разбърква се и след 15 минути се добавя в медовината.
Добавя се малиновият сок. След това се оставя за 6 часа, прецежда се и се излива в голям буркан, който се затваря добре. Оставя се на студено за 14 дни....
Шведска сметанова торта
Разместват се брашното с маслото, а след това се прибавят солта, 2-те лъжички захар и вода, достатъчно за да се размрази добре.
Полученото тесто се разточва на кора с диаметър 28 см и се поставя в тавичка. Пече се във...
Шведска бадемова торта
След това може да се насладите на тази страхотна шведска бадемова торта, подходяща за всеки празник.
Рецептата е адаптирана от Вкусно с Йоли....
Шведска сладка баница
Корите за баница се слагат в суха тава и се сушат на слаба фурна, докато изсъхнат напълно. Натрошават се на дребни парчета и се разделят на две части.
Половината се разпределят на дъното на намазана с олио тава. Маслото...
Шведска ябълкова торта
Разбиваме маслото със захарта на пяна, добавяме едно по едно яйцата като продължаваме да разбъркваме. Постепенно добавяме брашното, солта и рома. Разделяме сместа на две.
Изпичаме всяка част в намазана с масло и поръсена...
Шведска диета
Шведската диета е предимно със съдържание на елда, но не изключва месото – в нея има и телешко, и пилешко, и риба....
Шведска кремсупа с бираЯйцето се разбива с останалата част от млякото и брашното и се влива на тънка струя в шведската супа.
Супата с бира ври 5 минути.
Шведска кремсупа с бира - бърза и интересна рецепта от шведската кухня....
1
Шведска салата с картофи
За майонезата се смесват жълтъкът, 1 с.л. от олиото и от оцета с водата. Бърка се непрекъснато, като се добавя по 1 с.л. от олиото и оцет с вода. Продължава се по тази последователност до изчерпване на съставките.
Не...
Медовина - еликсирът на боговете
Тази билкова медовина се наричала метеглин, получена от уелската дума за медицина.
Сладката медовина е оригиналът на афродизиака....
Инсулинова резистентност
Хранене при инсулинова резистентност
Начинът на хранене играе много важна роля при инсулиновата резистентност....
Горещ коктейл медовина с ром
Медът се смесва с лимоновия сок и се разбърква до пълното разтваряне на меда. Добавя се портокаловият сок.
Добавя се ромът и всичко се разбърква отново. Слага се в съд, добавя се канелата и сушените сини сливи.
Сместа...
Френска медовина с розово масло
Водата се загрява, без да кипва. Медът се залива с топлата вода и се разбърква, докато се разтвори. Вари се на бавен огън 1 час, като периодично се маха пяната. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно.
Боровинките...
Резистентност към инсулин
В повечето случаи инсулиновата резистентност води до заболяването диабет тип 2....
Шведска салата с цвекло и риба
Смесете предварително съставките за дресинга - пресовайте почистения чесън и го разбъркайте добре със сметаната, лимоновия сок, меда, сол и черен пипер на вкус. Оставете соса в хладилника.
Обелете цвеклото и картофите...