Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Отвара за изгаряне на мазнинитеОтвара за изгаряне на мазнините
За да приготвите тази отвара, трябва да смесите равни части от здравеца, маточината и горчивкатата. Сле д това ги залейте с чаша гореща вода и покрийте съда. След 15 минути прецедете отварата и пожелание капнете 2-...
Чай за изгаряне на мазнинитеЧай за изгаряне на мазнините
4
Успех на тези, който ще пробват чая за изгаряне на мазнините....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Фурмите ни правят по-умниФурмите ни правят по-умни
1
Фурмите, според древно арабско поверие, имат толкова мощен заряд, че шест от тези вкусни сладки плодове са достатъчни, за да се пресече цялата пустиня, да победиш враговете си и да прекараш вълнуващи мигове с любимата...
Вирусите ни правят по-умниВирусите ни правят по-умни
Оказва се, че смятаните до момента за безполезни ретровируси са от решаваща роля за изграждането на човешкия мозък. Вродените вируси не само не са опасни – те играят решаваща роля за интелектуалното ни развитие. Изследване...
Бански КукуриниБански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта. На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и го оставяме на страна за половин час на стайна температура. След това от него...
Бански зелникБански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници: 1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца. 2....
Бански суджукБански суджук
2
Свинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина към него. Черният дроб е по избор, може и без него. Месото се нарязва...
Бански старецБански старец
6
Месото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе. Напълненото...
Бански чомлекБански чомлек
4
Нарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет. В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки...
Бански суджукБански суджук
Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа. С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били...
Бански старецБански старец
6
Месото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе. Напълненото...
При изгаряне - картоф с медПри изгаряне - картоф с мед
При дълбоки и сериозни изгаряния не предприемайте самолечение, потърсете лекар! Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
При изгаряне - зеле с белтъкПри изгаряне - зеле с белтък
Да се използва само при повърхностни леки изгаряния! Рецептатат за компрес от зеле с белтък при изгаряне е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Доматите ни пазят от тромбозаДоматите ни пазят от тромбоза
Различни изследвания показват, че зеленчуците и плодовете, които обичаме да похапваме, са не само вкусни, но и много полезни за нашия организъм. Разбира се, това най-вече се отнася за онези плодове и зеленчуци, които...
Пробиотиците ни пазят от затлъстяванеПробиотиците ни пазят от затлъстяване
А друго проучване от 2012 година посочва, че тези бактерии всъщност затрудняват изгарянето на мазнините и така се стига до натрупването на излишни килограми....
Чомлек по банскиЧомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен гювеч. Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто...
Кървавица по банскиКървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сирене по банскиСирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути. Отстранете...
Капама по банскиКапама по бански
6
Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...
Попарник по банскиПопарник по бански
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина...
Бабек по банскиБабек по бански
След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....
Старец по банскиСтарец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сарми по банскиСарми по бански
3
Банските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
Капама по банскиКапама по бански
6
Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...