Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шарлота с малиниШарлота с малини
Отворете буркана с дулсе де лече и намажете по краищата дъното на формата. Залепете бишкотите, като обиколите цялата форма. В купа разбийте сметаната и когато стане твърда, добавете останалото дулсе де лече. Пригответе...
Шарлота с ябълкиШарлота с ябълки
1
Във форма, намаслена с масло (диаметър 24-26 см), се слагат в 2/3 от формата обелени и почистени кубчета ябълки. Работи се с тел за разбиване. Яйцата и захарта се разбиват, прибавя се сол, мекото масло, брашното и ванилията...
Шарлота с бишкотиШарлота с бишкоти
2
Разбийте яйцата, захарта (без 2 с.л.) и нишестето. Сложете млякото да заври и постепенно добавете сместа, като непрекъснато бъркате. Оставете крема малко да поизстине и добавете рома. Накиснете желатина в 3 с.л. студена...
Шарлота с боровинкиШарлота с боровинки
Боровинките се измиват и се оставят да се отцедят през сито. Формата за печене се намазва с масло и се оставя в хладилника. Яйцата се разбиват със захарта и брашното. Боровинките се изтърсват на дъното на формата...
Шарлота с прасковиШарлота с праскови
Нарежете една праскова и я оставете настрана. Пасирайте оставащите праскови заедно със захарта и ябълковия сок. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сложете желатина в малко студена вода и след това го смесете...
Шарлота с портокалиШарлота с портокали
Яйцата се смесват със захарта, добавя се брашното и всичко се разбърква. В намазана с масло тава се излива една трета от тестото. Портокалите се обелват и се нарязват на парченца. Половината портокали се слагат върху...
Шарлота с извараШарлота с извара
Надробете сухара и го залейте с прясното мляко, за да омекне. Разбийте изварата, яйцата, захарта, ванилията и лимоновата кора. Сложете половината от сухара в намазнена тавичка, отгоре разпределете сместа, а над нея отново...
Шарлота с козунакШарлота с козунак
Половин чаена чаша захар се карамелизира до светло кафяво и се облива дъното на обла тавичка. Отгоре се нарязва маслото на парчета, поръсва се със счуканите орехи. Отгоре се подреждат парчета козунак, заливат се с яйцата...
Шарлота с бананиШарлота с банани
Обелваме бананите и ги нарязваме на тънки кръгчета с еднаква дебелина. На дъното на форма поставяме хартия за печене. Смесваме рома с прясното мляко и потапяме бишкотите за малко. Подреждаме ги във формата с влажната...
Шарлота с ягодиШарлота с ягоди
Покрийте дъното и стените на форма с цели бишкоти, а по-стените половинки, ако формата ви не е висока. Накиснете желатина за 30 минути в студена вода. Почистените предварително ягоди претрийте през цедка, за да отстраните...
Шарлота с козунакШарлота с козунак
Половин чаена чаша захар се карамелизира до светло кафяво и се облива дъното на обла тавичка. Отгоре се нарязва маслото на парчета, поръсва се със счуканите орехи. Отгоре се подреждат парчета козунак, заливат се с яйцата...
Ябълкова шарлота с макЯбълкова шарлота с мак
Ябълковата шарлота с мак е готова....
Торта Шарлота с бишкотиТорта Шарлота с бишкоти
4
Украсяваме бишкотената торта със сладкарска сметана и ядки, но може и с кокосови стърготини, шоколадови пръчици или нарязани плодове по избор и вашата торта Шарлота е готова!...
Руска шарлота с ябълкиРуска шарлота с ябълки
1
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до образуване на гъста пяна. Към тях се добавя пресято брашно и щателно се разбърква. Ябълките се измиват и обелват. Режат се на неголеми парченца. Формата се намазва с...
Шарлота с портокалов сиропШарлота с портокалов сироп
В тенджера се сипва 750 мл вода и 400 г захар и се слага да заври. Портокалите се измиват и се нарязват с кората на много тънки филийки. Пускат се във врящия сироп, като се оставят да врят на слаб огън 2 часа, след което...
Шарлота с диви малиниШарлота с диви малини
Най-напред захаросвам малините със захарта, за да си пуснат сока. Половината количество прибавям в крема, а другата половина ще е за най-горния слой на шарлотата. Сокът се отделя. Разбивам в дълбок съд охладената сладкарска...
Шарлота с хрупкава коричкаШарлота с хрупкава коричка
Ябълките се измиват и се режат на резени с дебелина 2 милиметра. Яйцата се разбиват на пяна. Добавя се захарта и се разбърква. Добавя се брашното и се разбърква до еднородност. Дъното и стените на тавичка се мажат...
Торта Шарлота с лимонов кремТорта Шарлота с лимонов крем
Тортата Шарлота с лимонов крем е готова....
Шарлота с ябълки и извараШарлота с ябълки и извара
В купа разбивате с миксер яйцата със захарта за 5 минути. Постепенно добавяте брашното и разбърквате добре с шпатула. Отделно за плънката разбивате мекото масло със захарта и ваниловата захар. Добавяте изварата и разбивате...
Сметанова Шарлота с бял шоколадСметанова Шарлота с бял шоколад
Сметановата Шарлота с бял шоколад е готова....
Ябълкова шарлота с млечен кремЯбълкова шарлота с млечен крем
На дъното на намазана с масло кръгла форма за торта наредете половината натрошени бисквити и ги поръсете с ром и вода. Сипете върху тях обелените, нарязани на парченца и сварени със захарта на каша ябълки. Завършете...
Ябълкова Шарлота с маслени бисквитиЯбълкова Шарлота с маслени бисквити
Обелените ябълки нарязваме на парченца и ги сваряваме със захарта и малко вода, докато станат на каша. Внимаваме да не загорят. Намазваме кръгла форма за торта с масло и на дъното и слагаме натрошени бисквити. Поръсваме...
Шарлота с Маскарпоне и кивиШарлота с Маскарпоне и киви
1
Върху готовата шарлота наредете останалите плодове. Поръсете с бадеми и сложете в хладилника, докато стане време за сервиране....
Шарлота с ябълки и канелаШарлота с ябълки и канела
1
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта до побеляване. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера, разбърква се с вилица на кексово тесто. Ябълките се обелват, почистват от семената и нарязваме на тънки филийки....
Шарлота с плодове от компотШарлота с плодове от компот
1
Яйцата, захарта, млякото и ванилиите разбиваме на слаб огън до сгъстяване. В получения сос накисваме бишкотите. Половината от бишкотите подреждаме в намазана с масло тавичка. Отгоре редим плодовете и покриваме с другите...