Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мариновани тиквички по рускиМариновани тиквички по руски
С тази марината се заливат тиквичките, бурканите се затварят и се стерилизират 10 минути....
Руски крокети от тиквички и извараРуски крокети от тиквички и извара
Тиквичките се измиват много добре и без да се белят, се настъргват на ситно, поръсват се със сол и се оставят за 15 минути. Отцеждат се и леко се изстискват. Чесънът се нарязва на ситно и се смесва с копъра....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
1
С тази заготовка през зимата приготвям тиквички с ориз, гръцка баница със сирене Фета и топли супи за душата. * Ако тиквичките са отгледани домашно, не белете, нарежете ги с коричката, която крие ценни минерали....
Популярни руски коледни ястияПопулярни руски коледни ястия
Свинското месо с пшеничена каша е едно от коледните руски ястия. Два килограма свинско месо се нарязват на едро, леко се начукват и се запържват на силен огън....
Любимите на всички ястия с тиквичкиЛюбимите на всички ястия с тиквички
Ориз с тиквички Също класическо ястие, което може да бъде приготвено както на котлон, така и запечено във фурна....
Руски ястия от червено цвеклоРуски ястия от червено цвекло
Разнообразието от руски ястия, приготвяни с червено цвекло е голямо, но тук ще Ви предложим 3 от най-популярните в Русия и околностите ѝ руски рецепти, които няма как да бъдат приготвени без наличието на червено цвекло...
Руски сосове за месни ястияРуски сосове за месни ястия
Ето 2 идеи за традиционни руски сосове за месни ястия: Червен сос за месо Необходими продукти: 500 мл бульон, 1 глава кромид лук, 1 морков, 1 корен магданоз, 400 г доматено пюре, 1 ч.л. мед, 1/2 ч.ч....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
ТиквичкиТиквички
4
, кюфтенца от тиквички, пържени тиквички, различни гювечи, мусака от тиквички, леко руло от тиквички и дори суфле с тиквички....
Вкусни и икономични руски ястия с ряпаВкусни и икономични руски ястия с ряпа
Ряпата, наред с картофите, зелето и цвеклото, е сред предпочитаните зеленчуци, които се използват от руснаците при приготвянето на различни зеленчукови ястия....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
За всеки повод: Руски сосове за рибни ястияЗа всеки повод: Руски сосове за рибни ястия
1
Той може да е както студен, така и топъл, но е важно да знаете как правилно да комбинирате съставките му, за да сте сигурни, че подхожда на рибното ястие....
Сортове тиквичкиСортове тиквички
1
Тиквичките биват 4 вида: Патисони - тиквичка с по-нестандартна форма и сравнително различен цвят, варираща от бяло, преливаща в оранжево и зелено; Шайот - тиквичка, която има формата на круша и доста често замества...
Тиквички с нахутТиквички с нахут
Когато тиквичките са почти готови, се добавя нахутът и се овкусява. Оставя се още малко до пълната готовност на тиквичките. Готовото ястие може да се яде самостоятелно или да се сервира с картофи на фурна....
Тиквички с гъбиТиквички с гъби
В тавичка редим тиквичките. Отгоре слагаме плънка и пак нареждаме от тиквичките. Запичаме на фурна за кратка, тъй като продуктите са почти готови....
Тиквички с елдаТиквички с елда
2
Тиквичките с елда са готови....
Тиквички с оризТиквички с ориз
Накрая добавих нарязаните на кубчета тиквички и щипка чубрица. Изчаках 5 мин, да омекне тиквичката, и отстраних ориза с тиквички от огъня. Поръсих с пресен магданоз тиквички с ориз....
Тиквички в микровълноваТиквички в микровълнова
Поднесете тиквичките в микровълнова, полети със соса....