Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Цветотерапия или защо харесваме определени цветовеС други думи те са емоционално сдържани и се отпускат само в определени ситуации. Сивото носи увереност, както и усещане за свобода....
6
Как да запомняме по-лесно уроците
Изключително полезно е да си изградите навик - ако ви се налага да учите нещо, планирайте да го правите в точно определен час всеки ден. Така се увеличава концентрацията....
Bomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Куркудена или клин чорбаМесото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо.
След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
3
Хелоуин или защо именно тикватаХелоуин е един от най-популярните празници в цял свят. Емблема на празника известин още и като Вси Светии е тиквата.
Тиквата е символ на празника, но тя има и конкретна роля на пазител от зли сили. Хелоуин е част от...
4
Защо всяка жена си пада по точно определен тип мъже?Всяка жена е привлечена от определен тип мъже, тъй като природата е заложила на подсъзнателно ниво всяка дама да търси най-добрата си половинка....
2
Топ събития през октомври
Заедно с настъпването на есента интензитетът на събития в столицата и страната се увеличава. Октомври месец пък е месецът на случванията. Какво си харесахме от културния афиш може да прочете в следващите редове.
1....
Марудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Кошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава.
12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Мезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Сепионет на тиган или плочаНамазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
2
Мъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната.
В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче.
В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта.
Смесваме двете съставки...
Аспержи със сирене или майонеза
Заливат се с препържено масло и отгоре се поръсват с настъргано сирене или майонеза.
Поднасят се топли.
Бон Aпети!...
Кнедли с шунка или колбас
Можем да ги хапваме така или да ги поднесем като гарнитура към печено месо, птици, риба....
Свинско на тиган или сачПолзвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач).
Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си.
Слагат...
2
Суфле със скариди или миди
Почистените скариди или миди смесваме с част от соса. Прибавяме част от настъргания кашкавал и разпределяме получената смес в малки гювечета.
Заливаме с останалия сос, поръсваме с кашкавал....
Щирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край.
В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....