Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Цветотерапия или защо харесваме определени цветовеЦветотерапия или защо харесваме определени цветове
6
С други думи те са емоционално сдържани и се отпускат само в определени ситуации. Сивото носи увереност, както и усещане за свобода....
Ноцебо ефектът или как си вредим самиНоцебо ефектът или как си вредим сами
като част от ноцебо ефекта....
Ефектът Шлирен, или как да виждате невидимото?Ефектът Шлирен, или как да виждате невидимото?
Неговият експеримент е наречен ефектът Шлирен....
Как да запомняме по-лесно уроцитеКак да запомняме по-лесно уроците
Изключително полезно е да си изградите навик - ако ви се налага да учите нещо, планирайте да го правите в точно определен час всеки ден. Така се увеличава концентрацията....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Хелоуин или защо именно тикватаХелоуин или защо именно тиквата
4
Хелоуин е един от най-популярните празници в цял свят. Емблема на празника известин още и като Вси Светии е тиквата. Тиквата е символ на празника, но тя има и конкретна роля на пазител от зли сили. Хелоуин е част от...
Защо всяка жена си пада по точно определен тип мъже?Защо всяка жена си пада по точно определен тип мъже?
2
Всяка жена е привлечена от определен тип мъже, тъй като природата е заложила на подсъзнателно ниво всяка дама да търси най-добрата си половинка....
Топ събития през октомвриТоп събития през октомври
Заедно с настъпването на есента интензитетът на събития в столицата и страната се увеличава. Октомври месец пък е месецът на случванията. Какво си харесахме от културния афиш може да прочете в следващите редове. 1....
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....
Мъфини с банан или ябълкаМъфини с банан или ябълка
Предварително загряваме фурната. В дълбока купа смесваме пресятото брашно, содата, солта, канелата, индийското орехче. В друга купа счукваме яйцето, олиото, киселото мляко, ванилията и захарта. Смесваме двете съставки...
Аспержи със сирене или майонезаАспержи със сирене или майонеза
Заливат се с препържено масло и отгоре се поръсват с настъргано сирене или майонеза. Поднасят се топли. Бон Aпети!...
Кнедли с шунка или колбасКнедли с шунка или колбас
Можем да ги хапваме така или да ги поднесем като гарнитура към печено месо, птици, риба....
Свинско на тиган или сачСвинско на тиган или сач
2
Ползвам плитък тиган с голям диаметър (може да се ползва и сач). Месото се нарязва с големина по желание, но задължително на тънко. Загрява се зехтинът (олиото) и се запържва месото докато промени цвета си. Слагат...
Суфле със скариди или мидиСуфле със скариди или миди
Почистените скариди или миди смесваме с част от соса. Прибавяме част от настъргания кашкавал и разпределяме получената смес в малки гювечета. Заливаме с останалия сос, поръсваме с кашкавал....
Щирник или габровската зелена баницаЩирник или габровската зелена баница
Да поясня, че щирът расте като плевел по поляните, но е много полезен, а баницата с него става изключително вкусна. Казва се още амарант. Рецептата с щир е от моя габровски край. В случая съм я направила със спанак. Нарежете...
Саламура от риба или месоСаламура от риба или месо
Може да се приготви още и с месо (пилешко и/или заешко), което предварително се пече на скара. Използва се както месо, така и риба и става по вкусна, ако се смесят 2 вида от тях, но може и само един вид....