Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класическите дрехи са винаги актуални
Понякога се налага да излезете от зоната си на комфорт и да опитате нови цветове, модели и тъкани. Но никога не е правилно да носите нещо, което не харесвате, защото просто е на мода....
Великден е, обличайте новите дрехи!
На Великден има традиция да се обличат нови дрехи. Те са символ на възраждането на новия живот през пролетта и на Възкресението....
Винаги сполучливи палачинки
След 10 мин. може да започнете да приготвяте винаги сполучливите палачинки.
Поднесете пухкавите палачинки със сирене, домашно сладко, шоколад или друго....
Винаги сполучлив кекс
След изпичане на винаги сполучлив кекс охладете върху решетка и ако желаете, поръсете винаги сполучлив кекс с пудра захар....
Никога не перете тези дрехи в пералня! Ще ги съсипете!
А ако все пак много държите да перете машинно подобни материи, то винаги ги перете прибрани в отделна текстилна торба за пране, на ниски градуси и без центрофугиране.
4....
Винаги сполучлив кекс с фантаВинаги сполучлив, много мек и вкусен кекс с фанта за следобедното ви кафенце....
3
Винаги сполучлив кекс с какао
Чашата, която използвах, е с вместимост 250 мл.
Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор и слагаме решетката на най-ниското ниво, но не на дъното на фурната.
Ако фурната ви няма вентилатор се включва на 250 градуса...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1
Новите поколения пробиотици
Физиологичен дисбаланс на чревната флора, стомашно-чревни инфекции, храносмилателни смущения след прием на антибиотици – това са все състояния, при които първо се обръщаме към пробиотиците или към тези ‘живи’ бактерии...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1