Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пийте червено вино за здрави зъбиПийте червено вино за здрави зъби
С което учените се опитват да ни подскажат, че продължителната консумация на бяло вино разрушава защитния слой на зъбите, вследствие на което те стават по-чувствителни към топло и студено....
Пийте витамини и през лятотоПийте витамини и през лятото
Витамините и минералите са нужни на организма не само през зимата, когато имунната система отслабва, но и през лятото....
Червено ВиноЧервено Вино
1
Съчетайте полезното с приятното и пийте всяка вече по една чаша вино, но не забравяйте, че все пак дозата определя крайния резултат....
Не червеното, а бялото вино оцветява зъбите повечеНе червеното, а бялото вино оцветява зъбите повече
Бялото вино със зеленикаво жълт, светложълт, златист или кехлибарено жълт цвят, се произвежда от грозде със зеленикава и жълтеникава кожица, включително и от грозде с червена до синя кожица, но във всеки случай само от...
Забравете за плодовете - пийте бира!Забравете за плодовете - пийте бира!
Горещината през летните месеци може да бъде непоносима. Може би единственият вариант да се спасим от топлото време е да прекараме по-голямата част от деня на плажа, съвсем близо до морето. Разбира се, временно можем да...
Домашно червено виноДомашно червено вино
18
След като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
Червено греяно виноЧервено греяно вино
1
В чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора. Нагрява се силно....
Червено греяно виноЧервено греяно вино
1
В чайник се налива виното, прибавят се захарта, карамфилът канелата и лимоновата кора. Нагрява се силно....
Домашно червено виноДомашно червено вино
18
След като намачкате гроздето в съда (каца), трябва да измерите захарността, която за червено вино трябва да е от 22 до 24 градуса....
Сирена за червено виноСирена за червено вино
Грюер и червено вино Това плътно, солено и пикантно сирене със силен орехов вкус обича сухите червени вина. Вижте и: Сирена за бяло вино...
Ползи от червено виноПолзи от червено вино
Какви са познатите ползи от червено вино? Червеното вино е по-лековито и хранително от бялото....
Червено вино - тънка талияЧервено вино - тънка талия
По-старото червено вино е и още по-здравословно, посочва авторът на изследването Ричард Бакстър....
Бяло или червено вино, кое е по-здравословно?Бяло или червено вино, кое е по-здравословно?
Сравнение на хранителните профили на бялото и червеното вино Червеното и бялото вино имат много сходни хранителни профили....
Скариди за червено виноСкариди за червено вино
Налейте бялото вино. Изчакайте няколко минути и върнете скаридите. Варете кратко или докато се сгъсти сосът. Изключете, прехвърлете в подходяща чиния скаридите за червено вино и поръсете с пресен магданоз....
Кекс с червено виноКекс с червено вино
Кексът с червено вино е готов....
Салата за Червено ВиноСалата за Червено Вино
Салатата за Червено Вино е готова....
Негърче с червено виноНегърче с червено вино
Докато е топло, Негърчето с червено вино се залива с отделената какаова глазура....
Гофрети с червено виноГофрети с червено вино
Гофрети с червено вино, които да гарнирате с любимо сладко. Яйцата се разбиват заедно със захарта до еднородна смес, след което постепенно се добавят течните съставки - олиото, прясното мляко и червеното вино....
Сладкиш с червено виноСладкиш с червено вино
1
Накрая изсипваме червеното вино и разбъркваме много добре сместа. Прехвърляме в намазана с масло форма за кекс и печем сладкиша в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 1 час....
Мъфини с червено виноМъфини с червено вино
Поднесете един мъфин с червено вино с любов и усмивка :)...
Телешко с червено виноТелешко с червено вино
Сложете месото, добавете червеното вино и бъркайте с дървена лопатка. Сипете бульона, прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани на дребно домати, настърганата кора на 1 лимон, мащерка и босилек....
Пиле с червено виноПиле с червено вино
Загрейте 2 с.л. от зехтина в тенджера и изпържете гърдите за около 5 минути. Отцедете ги на кухненска хартия. Нарежете лука и го изпържете, добавете и пестото. Сипете виното и водата в тенджерата и кипнете. Върнете...
Октопод в червено виноОктопод в червено вино
Задушете октопода в тиган с вода и 1/4 от лука и дафиновия лист за 1 час. Докато октоподът се вари, сложете доматите във вряща вода за 30 секунди, след това залейте със студена и ги обелете. Отцедете октопода и го...
Праскови в червено виноПраскови в червено вино
Смесете всички съставки с изключение на прасковите. Сипете ги в тенджера и кипнете сместа. Щом сиропът се редуцира добавете прасковите и ги задушете. Времето на готвене зависи от размера и качеството на прасковите....
Пиле в червено виноПиле в червено вино
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете бекона на лентички. Сипете водата в тенджера и бланширайте бекона за 5 минути. Извадете го и го оставете да се отцеди на кухненска харатия. Кипнете водата отново и сипете лука...