Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурнаВземете пържолите - много важно е да не са мокри, аз дори не ги мия, но ако това се налага, подсушете много добре (това е голямата тайна), никакво начукване! Намаслете добре тавичката....
Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайнаТайната книга на богомилите вече не е толкова тайнаПрофесорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите....
Ето кои ще са хитовите коктейли това лятоЕто кои ще са хитовите коктейли това лятоЛятото определено е сезонът на коктейлите. Колкото по-пъстри са напитките, толкова по-голямо настроение създават. Кои обаче ще са коктейлите, които ще са най-актуални през горещите месеци на 2018-та? Очаква се тази...
Хитовите в САЩ биволски крилца всъщност са пилешкиХитовите в САЩ биволски крилца всъщност са пилешки
13 Януари
Нина Норд
Има много ястия по света, прочути с интересно звучащите си имена, които обаче нямат нищо общо с реалността. Такова например е прочутото китайско ястие “Мравки, които се катерят по дърво”. Няма нито мравки, нито дърво....
Тайната на викингитеТайната на викингитеВикингите, наричани също нормани, са етнически различни варварски германски племена и народи, обитаващи през ранното Средновековие бреговете на Скандинавия. Те били забележителни земеделци, занаятчии, мореплаватели и...
Тайната на вкусното капучиноТайната на вкусното капучиноКапучино, на италиански Cappuccino, представлява италианска топла напитка, приготвена от кафе и мляко. На 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в САЩ, което е повод да си поговорим за това как се прави перфектното...
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
Тайната на бързия метаболизъмТайната на бързия метаболизъмstrongАко проследим начина, по който функционира нашето тяло, ще разберем, че то е една сложна и умна машина, която работи безотказно. То знае кога да забърза и кога да забави работата си, в зависимост от нуждите ни....
Тайната на вкусния вайсвурстТайната на вкусния вайсвурстВайсвурстът е традиционна баварска наденица, която получава името си от бледия си външен вид. Приготвя се от свинско и телешко месо, които са силно подправени с магданоз, лук, бекон, лимонов сок, сол и черен пипер...
Тайната на панираната рибаТайната на панираната рибаЕто защо тук ще Ви разкрием някои трика, за да знаете тайната на панираната риба: - Много е важно, след като сте почистили и измили рибата, да я подсушите добре....
Тайната на перфектното барбекюТайната на перфектното барбекюЛегендата разказва, че известният мореплавател и изследовател Христофор Колумб, пристигайки на Карибите в края на XV век, бил удивен от племената, които приготвяли уловените риба и дивеч, като ги поставяли върху специално...
Тайната на вкусната пуйкаТайната на вкусната пуйкаМесото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...
Тайната на вкусните брускетиТайната на вкусните брускетиПоговорката идва от това, че една от тайните при печенето на брускетите е, че тестото по-скоро се опушва на дървени въглища, отколкото да се пече....
Тайната на вкусните милинкиТайната на вкусните милинкиПоследната тайна за направата на вкусните милинки е маста. За това ястие се използва задължително свинска мас. Забравете за маргарина, маслото и олиото....
Тайната на вкусната фокачаТайната на вкусната фокачаВ наши дни фокачата е придобила широка популярност и тайната на нейното приготвяне отдавна е излязла извън границите на Апенинския полуостров. Смята се, че тя е прародител на пицата....