Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
41
Тайната на викингитеВикингите, наричани също нормани, са етнически различни варварски германски племена и народи, обитаващи през ранното Средновековие бреговете на Скандинавия.
Те били забележителни земеделци, занаятчии, мореплаватели и...
5
Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайна
Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите....
Тайната на числото Пи
Едно от най-загадъчните числа в математиката, което присъства навсякъде около нас, е числото Пи, наречено още Лудолфово число и Архимедова константа.
Това е фундаментална константа в математиката, която представлява отношението...
Тайната на вкусните фалафели
Ето какво е важно да знаете и каква точно е тайната на вкусните фалафели.
1. Внимавайте при употребата на сода. Тя се използва единствено, за да може сместа да стане по-шуплива, но не бива да се прекалява с нея....
Тайната на перфектното барбекю
Легендата разказва, че известният мореплавател и изследовател Христофор Колумб, пристигайки на Карибите в края на XV век, бил удивен от племената, които приготвяли уловените риба и дивеч, като ги поставяли върху специално...
Тайната на рохките яйца
За повечето любители на яйцата не е никаква тайна как да си приготвят рохки яйца, но за по-неопитните домакини това продължава да е проблем....
Тайната на вкусните катмиОсновната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат.
Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
2
Тайната на Бьоф СтрогановБьоф Строганов е популярно в цял свят ястие, което е наречено в чест на руския граф Александър Строганов, живял през деветнадесети век. То е било изобретено от един от майсторите готвачи на графа и съчетава руски и френски...
1
Тайната на вкусните сармиТайната на тяхното приготвяне е в зеленчуците. Колкото повече подправки и миризми им сложите, толкова по-вкусни ще станат сармичките....
1
Откриха тайната на РембрандКартините на един от най-известните художници от епохата на Ренесанса – Рембранд се отличават от творенията на много други автори с особено майсторство.
При детайлното им разглежадне човек има чувството, че авторът е бил...
2
Тайната на джуджето ПедроАрхеолозите понякога откриват странни древни мумии, които не приличат на човешки останки, а по-скоро на извънземни. Такива са откривани в Русия, Америка и други места, като строежът на скелета навежда на мисълта, че създанието...
5
Тайната на живите мъртъвци„Мъжът лежеше, без да проявява признаци за живот. Около него – голи негри. Стар негър с гривна от слонова кост крещеше нещо край него. Аз проверих дали това е наистина труп – нямаше сърдечна дейност, както и реакция на зениците...
5
Тайната на сушените плодове
Фурмите, като източник на енергия, превъзхождат всички останали плодове. Те съдържат абсолютно всички витамини, освен Е, но най-много в тях има витамин В5, който повишава работоспособността и усилва концентрацията и...
Тайната на вкусните сандвичи
Въпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца...
Тайната на италианските салами
Саламът не е наименование на един конкретен колбас. Той е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati. Произходът на думата идва от латинската...
Тайната на идеалната пицаТайната на идеалната пица е проста, като всичко гениално – тънка хрускава основа и много вкусна плънка, която прави пицата ароматна и топяща се в устата....
1
Тайната на вкусните палачинкиЗа да няма бучки в тестото за палачинките, трябва да изсипвате брашното на малки порции, като непрекъснато го разбърквате. Дори да го бъркате с миксер, ако го изсипете накуп, ще останат бучки.
Ако тестото се е получило...
6
Тайната на панираната риба
Ето защо тук ще Ви разкрием някои трика, за да знаете тайната на панираната риба:
- Много е важно, след като сте почистили и измили рибата, да я подсушите добре....
Тайната на перфектното суши
А най-голямата тайна за приготвянето на перфектното суши се крие в обработката на ориза....
Тайната на турската баклава
Шамфъстъкът е другата гордост на турците и една от тайните съставки на оригиналната турска баклава!...
Тайната на сочните кюфтета
Но каква е тайната на сочните кюфтета, на които всеки нашенец се радва?
Месото
За да станат сочни кюфтетата, от особено значение е месото, от което ще направите каймата....
Тайната на вкусните скаридиПовечето любители на морските дарове отдават своето предпочитание на скаридите, тъй като те са не само истински деликатес, но са и много вкусни. Освен че имат сочно месо, те съдържат множество витамини и ценни микроелементи...
2
Тайната на вкусните пърленкиПърленките са един чудесен начин да заситите глада си, независимо дали са поднесени към някакво ястие или индивидуално. Те се приготвят много бързо, а вариациите им са безброй.
Ако сте именно от онези, които досега...
3
Тайната на вкусните брускетиПоговорката идва от това, че една от тайните при печенето на брускетите е, че тестото по-скоро се опушва на дървени въглища, отколкото да се пече....
2