Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
41
., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Тайната на викингитеТайната на викингите
5
Викингите, наричани също нормани, са етнически различни варварски германски племена и народи, обитаващи през ранното Средновековие бреговете на Скандинавия. Те били забележителни земеделци, занаятчии, мореплаватели и...
Тайната книга на богомилите вече не е толкова тайнаТайната книга на богомилите вече не е толкова тайна
Професорите по Англосаксонска история в Университета в Кеймбридж Пол Ръсел и Мирия Уилямс успяха да разбулят вековната тайна, царяща около Тайната книга на богомилите....
Тайната на числото ПиТайната на числото Пи
Едно от най-загадъчните числа в математиката, което присъства навсякъде около нас, е числото Пи, наречено още Лудолфово число и Архимедова константа. Това е фундаментална константа в математиката, която представлява отношението...
Тайната на вкусните фалафелиТайната на вкусните фалафели
Ето какво е важно да знаете и каква точно е тайната на вкусните фалафели. 1. Внимавайте при употребата на сода. Тя се използва единствено, за да може сместа да стане по-шуплива, но не бива да се прекалява с нея....
Тайната на перфектното барбекюТайната на перфектното барбекю
Легендата разказва, че известният мореплавател и изследовател Христофор Колумб, пристигайки на Карибите в края на XV век, бил удивен от племената, които приготвяли уловените риба и дивеч, като ги поставяли върху специално...
Тайната на рохките яйцаТайната на рохките яйца
За повечето любители на яйцата не е никаква тайна как да си приготвят рохки яйца, но за по-неопитните домакини това продължава да е проблем....
Тайната на вкусните катмиТайната на вкусните катми
2
Основната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат. Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
Тайната на Бьоф СтрогановТайната на Бьоф Строганов
1
Бьоф Строганов е популярно в цял свят ястие, което е наречено в чест на руския граф Александър Строганов, живял през деветнадесети век. То е било изобретено от един от майсторите готвачи на графа и съчетава руски и френски...
Тайната на вкусните сармиТайната на вкусните сарми
1
Тайната на тяхното приготвяне е в зеленчуците. Колкото повече подправки и миризми им сложите, толкова по-вкусни ще станат сармичките....
Откриха тайната на РембрандОткриха тайната на Рембранд
2
Картините на един от най-известните художници от епохата на Ренесанса – Рембранд се отличават от творенията на много други автори с особено майсторство. При детайлното им разглежадне човек има чувството, че авторът е бил...
Тайната на джуджето ПедроТайната на джуджето Педро
5
Археолозите понякога откриват странни древни мумии, които не приличат на човешки останки, а по-скоро на извънземни. Такива са откривани в Русия, Америка и други места, като строежът на скелета навежда на мисълта, че създанието...
Тайната на живите мъртъвциТайната на живите мъртъвци
5
„Мъжът лежеше, без да проявява признаци за живот. Около него – голи негри. Стар негър с гривна от слонова кост крещеше нещо край него. Аз проверих дали това е наистина труп – нямаше сърдечна дейност, както и реакция на зениците...
Тайната на сушените плодовеТайната на сушените плодове
Фурмите, като източник на енергия, превъзхождат всички останали плодове. Те съдържат абсолютно всички витамини, освен Е, но най-много в тях има витамин В5, който повишава работоспособността и усилва концентрацията и...
Тайната на вкусните сандвичиТайната на вкусните сандвичи
Въпреки склонността на всички сандвичи да падат с маслото надолу и факта, че те трудно се вписват в концепцията за здравословно хранене, сандвичът, във всичките му разновидности, винаги се е посрещал с апетит от деца...
Тайната на италианските саламиТайната на италианските салами
Саламът не е наименование на един конкретен колбас. Той е общ термин, описващ всички видове “обвити” месни продукти. На италиански терминът за такъв тип местни продукти е insaccati. Произходът на думата идва от латинската...
Тайната на идеалната пицаТайната на идеалната пица
1
Тайната на идеалната пица е проста, като всичко гениално – тънка хрускава основа и много вкусна плънка, която прави пицата ароматна и топяща се в устата....
Тайната на вкусните палачинкиТайната на вкусните палачинки
6
За да няма бучки в тестото за палачинките, трябва да изсипвате брашното на малки порции, като непрекъснато го разбърквате. Дори да го бъркате с миксер, ако го изсипете накуп, ще останат бучки. Ако тестото се е получило...
Тайната на панираната рибаТайната на панираната риба
Ето защо тук ще Ви разкрием някои трика, за да знаете тайната на панираната риба: - Много е важно, след като сте почистили и измили рибата, да я подсушите добре....
Тайната на перфектното сушиТайната на перфектното суши
А най-голямата тайна за приготвянето на перфектното суши се крие в обработката на ориза....
Тайната на турската баклаваТайната на турската баклава
Шамфъстъкът е другата гордост на турците и една от тайните съставки на оригиналната турска баклава!...
Тайната на сочните кюфтетаТайната на сочните кюфтета
Но каква е тайната на сочните кюфтета, на които всеки нашенец се радва? Месото За да станат сочни кюфтетата, от особено значение е месото, от което ще направите каймата....
Тайната на вкусните скаридиТайната на вкусните скариди
2
Повечето любители на морските дарове отдават своето предпочитание на скаридите, тъй като те са не само истински деликатес, но са и много вкусни. Освен че имат сочно месо, те съдържат множество витамини и ценни микроелементи...
Тайната на вкусните пърленкиТайната на вкусните пърленки
3
Пърленките са един чудесен начин да заситите глада си, независимо дали са поднесени към някакво ястие или индивидуално. Те се приготвят много бързо, а вариациите им са безброй. Ако сте именно от онези, които досега...
Тайната на вкусните брускетиТайната на вкусните брускети
2
Поговорката идва от това, че една от тайните при печенето на брускетите е, че тестото по-скоро се опушва на дървени въглища, отколкото да се пече....