Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
История на коледната елха
В Япония коледното дръвче е популярно вече и там, макар че повечето японци не са християни.
Вече знаете историята на коледната елха! А вие украсихте ли вече дръвче за Коледа?...
Защо украсяваме коледната елха?Коледната елха несъмнено е символът, с който веднага асоциираме коледната магия....
1
Ужасяващата тайна на коледната елха
Елхата е един от символите на Коледните и Новогодишните празници. Нейното присъствие прави атмосферата още по-уютна, приказна и тържествена....
Как да запазим свежестта на кожата през зимата
Ето как може да запазите свежестта на кожата през зимния сезон....
Кога се украсява коледната елха?Коледната елха несъмнено е един от най-красивите символи на Коледа, без който празникът не и бил същия. Традиционно коледната елха се украсява на 24 декември и остава така до 6 януари....
1
Коледното дърво сменило коледната пирамида
Преди да се появи коледното дърво, главното коледно украшение на дома в Германия и северна Европа дълго време била коледната пирамида. Това било дървено съоръжение с пирамидална форма....
Тежки мезета за коледната трапеза
Според народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
Милфьой ЕлхаСложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти.
Отдръпнете съда от котлона и охладете. В купа разбийте подсладената сметана до твърд сняг....
4
Питка Елха
Замесва се средно тесто и оставяме да втаса. Разделя се на малки топчета колкото ябълка и се нареждат в намаслена тава едно до друго на редове като се започне от 1, 2, 3, 4, 5 и се оформя цялата елхичка....
Сладка коледна елха
Разточваме бутер тестото на възможно най-тънко и разделяме на две еднакви части. Шоколада го начупваме в купичка и разтапяме на водна баня....
Празнична Салата ЕлхаНастъргват се на едро ренде.
Сиренето, яйцата и кашкавалът също се настъргват, но на дребното ренде. Смесват се с картофите.
Към тях се добавя майонезата и киселото мляко. Трябва да се получи по-гъста смес....
2
Пита Коледна елха
Слагаме в купа и оставяме да втаса на топло около 40 мин.
С помощта на точилка разточваме 2 кори в формата на правоъгълник. Слагаме първо едната кора намазваме с масло и отгоре слагаме другата....
Коледен кекс Елха
Печем в силиконова форма, намаслена и поръсена с брашно, на 180 градуса.
Когато е готов, кексът се поръсва с пудра захар....
Разядка Коледна елха
Оставя се на студено да се овкуси за 30 минути.
В поднос се оформя в кръг настърганото и подправено цвекло. Поръсва се с настъргано твърдо сварено яйце....
Новогодишен катък Елха
Кашкавалът се настъргва и се омесва с всичко друго, а може да се поръси накрая върху салатата.
Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета. Накрая всичко се смесва и се оформя като фуния....
Питка Новогодишна елха
Покрива се с кърпа и оставяме тестото да втаса за 40 минути.
Късат се топчета с големина на малка ябълка и в тавата от печката, намазана с олио, се нареждат, така че да се оформи елха....
Коледна салата Елха
За нашата коледна салата Елха ни трябват две прави краставици.
Измиваме двете краставици хубаво и ги режем малко косо, да не са кръгли резените, да са овални, това повтаряме и с двете краставици....
Бисквити за елхаОмесете тестото и го разделете на 3 части. Всяка разточете на много тънка кора. С помощта на шаблоните или форми за сладки изрежете сладките....
1
Кравайчета за елха
Полученото меко тесто разделяме на две-три части и всяка част от тестото разточваме на кора с дебелина 5 мм.
С голяма и малка чаша изрязват кравайчета....
Кравайчета за елха
Замесете меко тесто и го разточете на кора с дебелина 5 мм. С помощта на малка и голяма чашка изрежете от кората кравайчета.
Отделно разбийте белтъците с малко захар на сняг....
Бисквити за елхаОмесете тестото и го разделете на 3 части. Всяка разточете на много тънка кора. С помощта на шаблоните или форми за сладки изрежете сладките....
1
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2