Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
История на коледната елхаИстория на коледната елха
В Япония коледното дръвче е популярно вече и там, макар че повечето японци не са християни. Вече знаете историята на коледната елха! А вие украсихте ли вече дръвче за Коледа?...
Защо украсяваме коледната елха?Защо украсяваме коледната елха?
1
Коледната елха несъмнено е символът, с който веднага асоциираме коледната магия....
Ужасяващата тайна на коледната елхаУжасяващата тайна на коледната елха
Елхата е един от символите на Коледните и Новогодишните празници. Нейното присъствие прави атмосферата още по-уютна, приказна и тържествена....
Как да запазим свежестта на кожата през зиматаКак да запазим свежестта на кожата през зимата
Ето как може да запазите свежестта на кожата през зимния сезон....
Кога се украсява коледната елха?Кога се украсява коледната елха?
1
Коледната елха несъмнено е един от най-красивите символи на Коледа, без който празникът не и бил същия. Традиционно коледната елха се украсява на 24 декември и остава така до 6 януари....
Коледното дърво сменило коледната пирамидаКоледното дърво сменило коледната пирамида
Преди да се появи коледното дърво, главното коледно украшение на дома в Германия и северна Европа дълго време била коледната пирамида. Това било дървено съоръжение с пирамидална форма....
Тежки мезета за коледната трапезаТежки мезета за коледната трапеза
Според народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
Милфьой ЕлхаМилфьой Елха
4
Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти. Отдръпнете съда от котлона и охладете. В купа разбийте подсладената сметана до твърд сняг....
Питка ЕлхаПитка Елха
Замесва се средно тесто и оставяме да втаса. Разделя се на малки топчета колкото ябълка и се нареждат в намаслена тава едно до друго на редове като се започне от 1, 2, 3, 4, 5 и се оформя цялата елхичка....
Сладка коледна елхаСладка коледна елха
Разточваме бутер тестото на възможно най-тънко и разделяме на две еднакви части. Шоколада го начупваме в купичка и разтапяме на водна баня....
Празнична Салата ЕлхаПразнична Салата Елха
2
Настъргват се на едро ренде. Сиренето, яйцата и кашкавалът също се настъргват, но на дребното ренде. Смесват се с картофите. Към тях се добавя майонезата и киселото мляко. Трябва да се получи по-гъста смес....
Пита Коледна елхаПита Коледна елха
Слагаме в купа и оставяме да втаса на топло около 40 мин. С помощта на точилка разточваме 2 кори в формата на правоъгълник. Слагаме първо едната кора намазваме с масло и отгоре слагаме другата....
Салата Коледна елхаСалата Коледна елха
Горгонзолата може да натрошите с пръсти или да нарежете на парченца....
Коледен кекс ЕлхаКоледен кекс Елха
Печем в силиконова форма, намаслена и поръсена с брашно, на 180 градуса. Когато е готов, кексът се поръсва с пудра захар....
Разядка Коледна елхаРазядка Коледна елха
Оставя се на студено да се овкуси за 30 минути. В поднос се оформя в кръг настърганото и подправено цвекло. Поръсва се с настъргано твърдо сварено яйце....
Новогодишен катък ЕлхаНовогодишен катък Елха
Кашкавалът се настъргва и се омесва с всичко друго, а може да се поръси накрая върху салатата. Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета. Накрая всичко се смесва и се оформя като фуния....
Питка Новогодишна елхаПитка Новогодишна елха
Покрива се с кърпа и оставяме тестото да втаса за 40 минути. Късат се топчета с големина на малка ябълка и в тавата от печката, намазана с олио, се нареждат, така че да се оформи елха....
Коледна салата ЕлхаКоледна салата Елха
За нашата коледна салата Елха ни трябват две прави краставици. Измиваме двете краставици хубаво и ги режем малко косо, да не са кръгли резените, да са овални, това повтаряме и с двете краставици....
Бисквити за елхаБисквити за елха
1
Омесете тестото и го разделете на 3 части. Всяка разточете на много тънка кора. С помощта на шаблоните или форми за сладки изрежете сладките....
Кравайчета за елхаКравайчета за елха
Полученото меко тесто разделяме на две-три части и всяка част от тестото разточваме на кора с дебелина 5 мм. С голяма и малка чаша изрязват кравайчета....
Кравайчета за елхаКравайчета за елха
Замесете меко тесто и го разточете на кора с дебелина 5 мм. С помощта на малка и голяма чашка изрежете от кората кравайчета. Отделно разбийте белтъците с малко захар на сняг....
Бисквити за елхаБисквити за елха
1
Омесете тестото и го разделете на 3 части. Всяка разточете на много тънка кора. С помощта на шаблоните или форми за сладки изрежете сладките....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....