Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Парти мини пастички за Нова година и Коледа
Парти мини пастички за Нова година - неустоимо вкусно и любими на цялото семейство!
За блата в купа разбийте с миксер яйцата с щипка сол, добавете захарта и разбийте до пухкава смес....
Бисквити през машина за месо
Прекарваме тестото през машината за месо или използваме по-голям шприц.
Нареждаме бисквитите в намазнена тава и печем в загрята фурна за кратко, без да ги чакаме да се зачервят....
Най-добрите милинки със сирене
През това време си
Смесваме всички продукти за заливката, плюс щипка сол и хубаво ги разбъркваме.
С тази смес заливаме втасалите милинки.
Включваме фурната да загрява на 180°C....
Най-добрите бургери на света
Барбекю соса в тази рецепта за домашен бургер можем да направим предварително и да го държим в хладилник.
Слагаме каймите в голяма купа и добавяме галетата, Уорчестър соса, яйцето и един брой от кромида, нарязан на ситно...
Най-добрите американски макарони със сирена
През това време се настъргват 3-те вида кашкавал - Чедър, Едам и обикновен кашкавал. Разбира се, ако моцарелата не е купена предварително настъргана, се настъргва и тя отделно....
Най-добрите свински уши на скара
Слагат се свинските уши в подходяща тенджера с вода, за да се сварят, водата се отпенва.
След като се избистри водата, се добавя дафиновият лист, нарязана глава лук на четири, кубчето бульон и зрънцата бахар. Вари се 45...
Най-добрите палачинки с прясно мляко
Разбийте яйцата със солта и захарта и добавете към тях зехтин, прясно мляко и светла бира.
Разбъркайте добре.
Сипете на порции толкова брашно, колкото е нужно, като разбърквайте задължително с телена бъркалка, за да...
През колко години се повтаря календарът?
Или с други думи - календарът за 2000 година се повтаря само на 28 години до 2084 година, докато календарът за 2001 година се повтаря шест години по-късно през 2007 година, както и 17 години по-късно - през 2018 година и...
Зелник за Нова година
Полейте зелника за Нова година с разтопено масло и сложете да се изпече в умерена фурна....
Пита за Нова година
В 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята със 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Пресява се брашното в купа, сипва се бухналата мая, добавя се останалото прясно мляко, олиото, захарта, солта и яйцата, като се отделя...
Бисквитки за Нова година
Пудрата захар се пресява. След това се разбива с кравето масло. Разбива се с миксер.
Прибавят се яйцето, сметаната и солта. Разбива се отново.
Брашното също се пресява и започва да се прибавя постепенно към сместа....
Торта Честита Нова ГодинаИзрязваме числа и стрелки и ги подреждаме върху тортата като часовник показващ настъпването на Новата година (11.58 примерно)....
4
Торта за Нова Година
Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете орехите, брашното и есенцията. Така приготвената смес се сипва в тава с хартия за печене и се изпича в предварително загряна фурна на 160-180 градуса. Изпеченият и изстинал...
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън
Фурна - 200 градуса;
В купа се смесват подправките.
Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка.
Подреждат се в голяма...
Сладка баница за Нова Година
Празникът ще бъде чудесен с тази сладка баница за Нова Година на трапезата!...
Печено пиле за Нова Година
В края на печенето отхлупете съда и върнете във фурната за апетитна хрупкава коричка на това разкошно печено пиле за Нова Година.
Добър апетит!...
Пълнено пиле за Нова година
Нова Година е празник, за който пълненото пиле трябва да не е просто пълнено пиле, а специално пълнено пиле.
Съществуват всякакви плънки за пълнежа на пилето - дали с ориз, дали с кайма, с хляб и с какво ли още не....
Солени кошнички за Нова годинаВ дълбок съд се изсипват прясното мляко, солта, содата за хляб и маслото. Сместа се разбърква.
Брашното се пресява. След което постепенно се прибавя към сместа при непрекъснато бъркане. Замесва се меко тесто.
С готовото...
1
Свинско печено за Нова година
Изчакайте 15 мин, преди да нарежете вашето свинско печено за Нова година!
Източник на рецептата италианското кулинарно списание Cucinare bene!...