Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за любовтаПитка за любовта
3
./ Готовите пет листа нареждам един върху друг, като са намазани с масло (без последния). В средата слагам чаша за център и режа на осем, като средата остава неразрязана....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сладкото рулце на бабаСладкото рулце на баба
Навивате блата на сладко руло и го оставяте с кърпата за няколко минути да поеме влагата и да омекне. След това поръсвате сладкото рулце на баба с пудра захар или намазвате с течен шоколад....
Сладкото руло на мамаСладкото руло на мама
След 30 минути отваряме сладкото руло, намазваме на всякъде със сладко от сини сливи. Режем на две, поръсваме обилно с пудра захар. Сладкото руло на мама е готово....
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Сладкото от боровинки на БабаСладкото от боровинки на Баба
На другият ден към тях се добавя водата и се поставя на котлона. Сладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна....
Десерт за двама Кулата на любовтаДесерт за двама Кулата на любовта
Завършете кулата на любовта с последната кора, направете голяма роза от крема и поставете последната ягода в нея. Честит Свети Валентин влюбени сърца!...
Торта любовта на кокос и лаймТорта любовта на кокос и лайм
Торта любовта на кокос и лайм се украсява по желание и престоява 2-3 часа преди сервиране. Източник: Marieta Mineva - Кулинарна мрежа...
Любими гофрети със сладкото на бабаЛюбими гофрети със сладкото на баба
След като изпечете всички домашни гофрети, намажете със сладкото от ягоди и поднесете за закуска или за десерт....
Сладкото на баба от зелени смокиниСладкото на баба от зелени смокини
Сладкото на баба от зелени смокини е готово....
Кексчета с боровинки за празника на любовтаКексчета с боровинки за празника на любовта
1
В купа се разбиват с тел яйцата със захарта. Прибавяме разтопено масло, прясно мляко, настъргана кора от портокал. Разбърква се добре, добавям на части брашното с бакпулвера и счуканите лешници. Сипваме в хартиени...
Характерът ни определя любовта към лютотоХарактерът ни определя любовта към лютото
1
Интересното е, че това с какво предпочитаме да се храним дори може да определи какъв е характерът ни, смятат учени от САЩ....
Коктейл Като ГръмотевицаКоктейл Като Гръмотевица
Пробвайте в къщи да направите коктейл Като Гръмотевица и изненадайте вашата половинка....
Палачинки като ВалентинкиПалачинки като Валентинки
Вземат се по две и по средата се слепват със сладко от смокини. По желание може да се поръсват с пудра захар....
Баница като ПицаБаница като Пица
В купа се объркват яйцата, киселото мляко, бакпулверът и олиото. Добавя се щипка сол. Киселите краставички и пушеното месо се нарязват на кубчета и се оставят така. В кръгла тава започваме да редим корите и да ги мажем...
Сандвичи като пицаСандвичи като пица
След като се изпекат, режем леко още веднъж. Вече готови сандвичите тип пица хапваме с айран....
Сладки като РозичкиСладки като Розички
Ще кача снимка с какво ги направих аз, като избутвах тестото с пръст. Рецептата е от моето детство....
Мекици като бухтиМекици като бухти
Те са чудесна комбинация и за сладко, и за солено....
Тиквеник като баклаваТиквеник като баклава
Тиквеникът става вкусен и сладък като баклава....
Кекс като козунакКекс като козунак
2
Кексът като козунак е много апетитен....
Тиквички като аспержиТиквички като аспержи
Почистваме ги от семето, ако има и ги слагаме да се варят в подсолена вода до готовност, като внимаваме да не ги преварим....
Как да се справим с пристрастяването към сладкотоКак да се справим с пристрастяването към сладкото
6
Всички сладки вкусотии се отнасят към групата хранителни вещества, известни като въглехидрати. За пръв път терминът „въглехидрати” е влязъл в употреба през 1844 г., когато е станало ясно, че тези вещества се състоят от въглерод...
Учени: Пристрастеността към солта е по рождениеУчени: Пристрастеността към солта е по рождение
Американски учени наскоро разкриха, че хората с общ вариант на гена, наречен TAS2R38, са почти два пъти по-склонни да ядат нездравословни количества сол....
Кифлички, меки като памукКифлички, меки като памук
Прибавя се пресято брашно и солта, като се меси меко тесто. Не се слага повече брашно, за да може кифличките да са меки и пухкави. Оставя се да втаса на топло, покрито със стреч фолио....
Вкусни бисквитки като МилкаВкусни бисквитки като Милка
С останалия шоколад поръсваме бисквитките отгоре, като леко натиснем. Пече се на 200 градуса за около 14-15 минути!...